Discurs Ora Guvernului@Raluca Turcan: Astăzi, la solicitarea  PNL Prim-ministrul Viorica Dăncilă a venit în Parlament. În discursul pe care l-am susținut, i-am explicat cât de mult rău face ORDONANȚA LĂCOMIEI întregii țări:

Doamna Viorica Dancilă, prim ministru:

În începutul dezbaterii vă rog să ne răspundeți dacă ați ratat:

– primul examen de admitere la liceu;
– primul examen de treapta a doua;
– primul examen de admitere la facultate?

Cu siguranță veți spune că nu contează că suntem ”dușmănoși”. Ba contează, chiar foarte mult, pentru că ratarea acestor examene se simte:

– în fiecare întâlnire pe care o aveți cu vreun oficial străin;
– în fiecare declarație în Parlament;
– în fiecare decizie pe care o luați;
– în fiecare explicație pe care o dați în legătura cu măsurile toxice pe care le aprobați.

Ratarea acestor examene poate fi una dintre explicațiile pentru semnătura pe care v-ați pus-o pe nenorocita de Ordonanță 114, care a transformat într-un coșmar viața companiilor din România.

Doamna Viorica Dancilă, următoarea frază vă aparține:

”Cât timp voi fi prim-ministru, nu voi introduce nicio taxă nouă în România.” – am încheiat citatul.

Această frază a fost promisiunea pe care ați făcut-o la votul de învestitură.

Astăzi, putem spune și noi, ca să nu mai fie loc de nicio interpretare: ați mințit încă din prima zi de mandat!!! Ați semnat OUG 114, Ordonanța Lăcomiei grupului condus de Dragnea și Vâlcov. Ordonanța care impune noi taxe și pune piedici în calea Pilonului pensiilor tinerei generații. Ordonanța care obligă administrațiile locale să crească taxele și impozitele!

Ați adoptat Ordonanța Lăcomiei cu numai 3 zile înainte de finalul anului trecut. Fără niciun fel de dezbateri. Ați tras fără somație și luat prin surprindere pe toată lumea: companii, investitori, administrații publice, cetățeni. În ce țară normală din lume oamenii află cu mai puțin de 72 de ore înainte că trebuie să-și modifice radical afacerile, că vor fi impozitați suplimentar și că aproape tot sistemul fiscal este dat peste cap?

Dacă grupul condus de Dragnea și de Vâlcov v-a determinat să semnați Ordonanța Lăcomiei, nu înseamnă că dumneavoastră nu purtați nicio vină! Răspunderea legală și politică este, în primul rând, a prim-ministrului, nu a consilierilor sau șefilor condamnați pentru corupție!

Doamnă prim-ministru Viorica Dăncilă,

Astăzi vă solicităm să spuneți clar dacă mai susțineți sau nu această ordonanță care a făcut deja extrem de mult rău economiei, firmelor românești și puterii de cumpărare a populației.

Nu mai este loc de întors. Nu e loc de cosmetizări, de îndulciri, de consens, de văicăreli și nici de mici schimbări.

Consecințele negative pentru România ale Ordonanței Lăcomiei se întrevăd deja inclusiv prin retrogradarea ratingului de țară.
Ieșiți din jocul politic murdar în care căutați vinovați de serviciu pentru rezultatele foarte proaste ale politicilor guvernamentale.

Lăcomia există în această ordonanță și este a adevăraților patroni ai guvernului – Liviu Dragnea și Compania! Ei vor bani cu orice chip ca să acopere găurile bugetare provocate de politicile lor falimentare. Ei vor, cu orice chip, să îi înșele iarăși pe românii pe care i-au amăgit cu promisiuni mincinoase. Ei vor să se spele pe mâini de responsabilitate și dau vina pe oricine altcineva: multinaționale, companii și firme private, bănci, președintele României, pe opoziție, pe numeroasele voci tot mai critice din societatea civilă.

Veniți în realitate!

Încă din prima lună de la intrarea în vigoare a Ordonanței Lăcomiei, România a ajuns campioana europeană la creșterea prețurilor. Ca prim-ministru, cu examenele luate la timp, ar fi trebuit să știți că orice taxă, orice impozit, orice cost suplimentar se duce direct în prețul final plătit de către oameni, adică lovește direct în buzunarele cetățenilor români.

Așadar, deși ați amăgit populația cu prețuri mici, efectele Ordonanței Lăcomiei se traduc în:

– Facturi mai mari pentru energie electrică, pentru gaze, telefonie și televiziune;
– Rate bancare tot mai mari, ca efect al reducerii creditării;
– Leul prăbușit și bate toate recordurile negative ajungând de la 4,63 de lei în decembrie la peste 4,75 de lei în februarie;
– Majorarea pensiilor amânată cu 8 luni, deși, în același timp, spuneți că aveți excedent la bugetul de pensii de peste 2,9 miliarde de lei;
– Planurile de investiții în sectorul energetic sau în domeniul comunicațiilor, în cea mai mare parte, suspendate în anul 2019.
– Creșterea costurilor din sectorul construcțiilor.
Ați lovit exact în domeniile cele mai competitive din economia României.

Doamnă prim-ministru,

Veți rămâne în istorie ca autorul ordonanței care a declanșat distrugerea Pilonului 2 de pensii.
Vă avertizăm de peste un an să nu îndrăzniți să furați din cei peste 48 de miliarde de lei economisiți de peste 7,2 milioane de angajați români.
Vă somăm astăzi să vă luați mâinile de pe banii oamenilor pentru că sunt proprietatea lor privată!!!
Este indecent ca dumneavoastră sau alt pesedist să se pronunțe pe randamentul acestui Pilon de pensii.
Sunt banii oamenilor, din munca lor! Sunt singura lor garanție că la bătrânețe vor avea o pensie decentă și nu vor mai depinde de pixul Guvernului.

Stimați colegi,

Majoritatea parlamentară PSD-ALDE a dovedit atâta lașitate politică, astfel încât Ordonanța a fost adoptată TACIT de Senat. Nu au avut curajul să o dezbată și să o supună votului.

Ordonanța Lăcomiei va ajunge în această săptămână la Camera Deputaților, unde PSD și ALDE au majoritate parlamentară doar cu sprijinul altor colegi! Am convingerea că grupul Dragnea va proceda la fel ca în cazul altor ordonanțe toxice – o va ascunde în sertare și va încerca blocarea dezbaterii și respingerea ei.

În declarații publice, mulți alți colegi au spus că nu sunt de acord cu această ordonanță și chiar s-au poziționat împotriva ei.

Vă propun să includem OUG 114 în această săptămână atât pe ordinea de zi a comisiilor, cât și pe ordinea de zi a plenului și SĂ O RESPINGEM dacă premierul Dăncilă rămâne executantul lui Vâlcov și nu o va abroga în câteva zile !

OUG 114 a făcut deja foarte mult rău. La orizont se anunță o catastrofă.
Nu știu dacă realizați, doamna premier Dăncilă: ați ajuns pe marginea prăpastiei cu seria dumneavoastră de minciuni și acțiuni în sprijinul infractorilor.
Nu aduceți și economia României pe marginea prăpastiei. Aveți, măcar acum, un dram de onoare și dragoste de țară: Anulați această Ordonanță!

Vă solicităm să puneți pe primul lor locurile de muncă și stabilitatea firmelor din România și nu interesele hoților și infractorilor!

Urmăriți video, accesând link-ul de mai jos:https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/359583228220230/