COMUNICAT DE PRESĂ AL PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN: ANUNȚUL PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS DE CONVOCARE A REFERENDUMULUI TRANȘEAZĂ LUCRURILE ȘI DESCHIDE CALEA MANIFESTĂRII DIRECTE A SUVERANITĂȚII POPORULUI

↗️Chemăm pe toți cetățenii români să vină alături de președintele Klaus Iohannis și de Partidul Național Liberal în susținerea referendumului anunțat de președintele României pentru data de 26 mai. PNL se va implica activ și hotărât în campania pentru referendum prin toate mijloacele pe care le are la îndemână pentru a ajunge la o voință populară clară și fără tăgadă în urma acestui scrutin.

↗️Referendumul constituie forma supremă de manifestare a voinței poporului și unica modalitate de exprimare directă a cetățenilor asupra unei probleme cu care se confruntă întreaga țară de 2 ani de zile. Poziția exprimată de cetățeni în cadrul referendumului este cea care va arăta dacă modul în care guvernează coaliția PSD-ALDE, legiferând în propriul interes, este unul legitim, dincolo de propaganda mincinoasă și paralelă cu realitatea a actualului Guvern.

↗️Statul de drept și democrația sunt în pericol pentru că singura preocupare a lui Liviu Dragnea, a lui Călin Popescu Tăriceanu și a camarilei din jurul lor a fost aceea de a guverna doar în propriul lor beneficiu.

↗️România se află în fața unui pericol iminent în condițiile în care această guvernare acționează prin ordonanțe de urgență în folosul unor infractori, respectiv al activării Articolului 7 din Tratatul UE împotriva țării noastre.

↗️În atare situație doar românii sunt cei care, prin votul lor, pot pune punct acestei puteri politice toxice care pune sub semnul întrebării orientarea pro-europeană a României.

↗️Partidul Național Liberal este convins că românii nu mai suportă această guvernare a infractorilor și vor demonstra acest lucru la referendumul de pe 26 mai. România merită o guvernare în care justiția, statul de drept și democrația să fie literă de lege, iar angajamentele țării noastre nu vor mai fi puse niciodată sub semnul întrebării de un guvern al incompetenței și ticăloșiei.

Ludovic Orban, 
Președintele PNL

#libertateșiresponsabilitate
#RomâniaÎnPrimulRând