↗️ Antonio López-Istúriz, Secretarul General al #PPE, aflat astăzi în vizită la sediul Partidului Naţional Liberal pentru pregătirea Summitului liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, a declarat, despre protestul civic #şîeu – România vrea autostrăzi”, următoarele:

↗️ “Îmi aduc aminte, cu mulți ani în urmă, când am început să construim autostrăzi în Spania. La acel moment nu a fost bine primit acest lucru de către oamenii preocupaţi de protecția mediului și s-au generat dezbateri foarte puternice în societate. După acel moment, după ce am terminat de construit autostrăzile, nimeni nu mai protestează pentru că avem o dezvoltare economică extraordinară, nu numai datorită turismului, ci si datorită acestei rețele de autostrăzi.
↗️ De acest lucru are cu adevărat nevoie #România. Aud că în România oameni protestează pentru că vor autostrăzi.
↗️ Oamenii nu ar trebui să protesteze pentru că vor autostrăzi. Acestea ar trebui să fie deja făcute cu fondurile europene care sunt disponibile pentru România și construcţia lor ar trebui să fie o prioritate pentru Guvern.”