Antoneta Ioniță, deputat #PNL: „Recenta rectificare bugetară arată dimensiunea modului arbitrar în care PSD și ALDE înțeleg să ia decizii defavorabile pentru români. România, țară a Uniunii Europene, oferă elevilor români prin programul “Cornul și Laptele” și programul „Fructe și Legume în școli” doar 2 lei/zi pentru un elev. Este o sumă demnă de țările aflate în disoluție.PSD continuă să spere că o școală aflată în derivă înseamnă oameni mai puțin siguri pe ei, dependenți de stat și de ajutoare, ușor de manipulat și de păcălit cu tot felul de promisiuni găunoase.

Cu astfel de guvernare iresponsabilă și ineficientă, rămânem la coada Europei civilizate la sănătate, la educație și vom continua să asistăm neputincioși la exodul tinerilor și la scufundarea României.”

Viorica Dăncilă a înțeles să taie bugetul Educației în loc să se gândească cum să foloseasă acești bani pentru alte cheltuieli ale ministerului. De exemplu, ar fi putut să suplimenteze programele pentru hrana elevilor din învățământul primar și gimnazial. România, țară a Uniunii Europene, oferă elevilor români prin programul “Cornul și Laptele” și programul „Fructe și Legume în școli” doar 2 lei/zi pentru un elev. Este o sumă demnă de țările aflate în disoluție.

Deși România se află pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la capitolul finanțare,  procentul în PIB al Educației a scăzut de la 3,02% la 2,9%, iar bugetul cercetării a scăzut la 0,15% de la 0,18%. Cele două domenii au pierdut, în total, 1,4 miliarde de lei!

Citiți comunicatul integral aici: https://pnl.ro/go/hbkndm