Cinismul atinge cote nebănuite la nivelul celor care sunt în funcții de conducere în Ministerului Sănătății și CNAS. Pentru ministrul Sorina Pintea românii sunt infractori, pentru secretarul de stat Cristian Grasu este prea puțin important dacă pacienții bolnavi de cancer ajung să fie consultați de un computer tomograf, iar pentru purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, “Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistemul” care administrează cardurile de sănătate.Dând dovadă de o atitudine mizerabilă, purtătorul de cuvânt al CNAS a continuat: “Acum dacă a picat sistemul se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ în România?” Da, domnule Osmanovici, pentru cei mai mulți pacienți, orice vizită la doctor este cea mai mare nenorocire, mai ales că mulți dintre ei așteaptă rețete pentru medicamente fără de care nu pot trăi!

Răspunsul funcționarului CNAS reprezintă, în realitate, atitudinea Ministerului Sănătății, impasibil dupa 18 zile în care platforma online, care gestionează cardurile naționale de sănătate, nu funcționează. Acum, numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie, care oricum riscă să plătească din buzunar operațiunile pe care le fac, fără a le putea valida în sistem, fără a verifica calitatea de asigurat.

Nu mă aștept ca domnul Osmanovici și șeful său să demisioneze. Pentru oamenii care ocupă fotoliile călduțe din Ministerul Sănătății și CNAS contează doar interesul lor personal, și nu al pacienților!

Dați-vă demisia, împreună cu șeful dumneavoastră!