Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură de la Camera Deputaților: ❓”Având în vedere că, în urma nenumăratelor mele solicitări, scrise și verbale, adresate d-nei Doina Gradea, Președinte-Director General al Societății Române de Televiziune, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, aceasta nu a dorit să ofere un răspuns, prin care să confirme sau să infirme, dacă sumele exorbitante ce au fost vehiculate în presă, referitoare la banii publici care au fost cheltuți cu ocazia organizării Festivalului ”Cerbul de Aur” 2018, dar și cu plata colaboratorilor și invitaților permanenți la talk-show-ul “Romania 9”, moderat de jurnalistul Ionuț Cristache sunt reale, am acționat în consecință și ieri, am transmis, către Curtea de Conturi a României, o adresă prin care am solicitat efectuarea unui audit public extern, mai exact am solicitat verificarea oportunității și legalității utilizării fondurilor publice pentru încheierea de contracte de colaborare/drepturi de autor cu terțe persoane pentru prestații în cadrul producțiilor proprii din cadrul Societății Române de Televiziune, pentru anul 2018.

Aștept cu nerăbdare, dar și cu o oarecare îngrijorare, cele ce vor fi constatate de către Curtea de Conturi a României în urma misiunii de audit la Televiziunea publică, mai ales că știm că multe din aceste cheltuieli au fost angajate chiar și fără acordul Consiliului de Administrație al SRTv.”