Ionel Dancă, purtător de cuvânt al #PNL: ⚠️“Agenția de Rating Standard&Poor’s poartă de mai multe zile discuții cu Ministerul Finanțelor cu privire la efectele OUG 114.
⚠️Reprezentanții Ministerului de Finanțe au fost avertizați că în eventualitatea în care nu se vor face modificări la OUG 114, pentru a opri măsurile care devastează economia românească, perspectiva ratingului pentru țara noastră va fi schimbată.
⚠️În aceste zile este așteptat anunțul celor de la Standard&Poor’s și o schimbare a perspectivei de rating pentru România va fi devastatoare, pentru economia românească greu încercată în această perioadă.
⚠️Deși toată lumea, experții internaționali, economiști, oameni de afaceri, companii, toată lumea spune că este o ordonanță criminală pentru economie, acești analfabeţi economici, care guvernează România astăzi, ignoră avertismentele și lasă economia României să se scufunde.
⚠️Schimbarea perspectivei de rating pentru România va atrage consecințe încă de la anunțul Agenției de Rating Standard & Poor’s. Practic, vor crește dobânzile pentru toți românii, pentru toți cei care au credite bancare. Aceștia vot plăti rate la bancă mai mari, moneda națională se va deprecia și se vor devaloriza economiile fiecărui român care are în acest moment depozite bancare în lei.
⚠️O prăbușire a bursei și deprecierea a activelor, a valorii companiilor românești, va avea un efect devastator pentru economia românească, iar cei care conduc Ministerul de Finanțe și Guvernul României au o singură măsură la dispoziție pentru a opri această situaţie, să abroge de urgență OUG114.”