Opt primari din PSD, şi sunt doar primii, s-au înscris în Grupul de Reformă în Administraţia Locală (GRAL) înfiinţat de edilii PNL aflaţi în război cu Nicolae Robu. Deocamdată, deviza grupului este „Administraţie, nu politică” şi nu se pune problema transformării în partid.

Iniţial denumit Grupul de Reformă şi Acţiune Liberală (GRAL), ONG-ul înfiinţat de mai mulţi primari liberali aflaţi în conflict deschis cu preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, s-a transformat în Grupul de Reformă în Administraţia Locală. Şi asta pentru a putea fi cooptaţi primari şi din alte partide. Iar recenta ruptură din PSD Timiş a condus ca, deja opt primari social-democraţi să se înscrie în GRAL. Printre ei primari extrem de cunoscuţi precum: Sabin Bociu – Jebel, Marcel Muia – Chevereşu Mare; Raimond Rusu – Becicherecu Mic; Gabriel Koller – Sacoşu Turcesc.

De menţionat că întâlnirea a avut loc joi la Sânnicolau Mare, în total fiind prezente 80 de persoane. Dintre acestea, nu mai puţin de 30 de primari reprezentând patru partide: PNL (20); PSD (8), UNPR şi ALDE câte unul. La aceştia s-au adăugat consilieri judeţeni, viceprimari, consilieri locali, dar şi fostul prefect şi preşedinte PNL Timiş, Ovidiu Drgănescu.

La întâlnire, unii au propus ca GRAL să se transforme în partid politic, mai ales dacă nu găsesc sprijin pentru proiectele lor. Majoritatea a fost însă împotriva acestui lucru. „Noi avem ca slogan <<Administraţie, nu politică>>, astfel că nu putem vorbi acum de partid. Noi chiar asta vrem, să dezbrăcăm administraţia de factorul politic. Şi asta, fiindcă efectele politicii sunt nocive în administraţie. La această primă mare întâlnire am discutat cel mai mult despre necesitatea regionalizării”, a declarat pentru deBanat, Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi. „Este o ONG apolitică. Ne-am unit fiindcă toţi avem aceleaşi probleme în administraţia locală, probleme care nu sunt luate în seamă de factorul politic. Sunt piedici generale, aceleaşi pentru toţi. Fiind o ONG puternică poate că acum cineva ne va băga în seamă, Noi nu facem politică, facem administraţie şi o facem pentru comunităţile noastre”, a declarat şi Sabin Bociu.

Sursa:

Sursa: