Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal: Să o chemi pe Laura Codruta Kovesi la audieri, pentru a fi pusă sub invinuire, chiar în ziua în care urmează să se prezinte la Bruxelles, pentru susținerea nominălizarii sale la funcția de Procuror șef al Parchetului European, este absolut scandalos și ticălos.

Această citare reprezintă dovada cea mai puternică până în acest moment ca Secția specială de anchetare a magistraților și procurorilor este o armă politică folosită de infractorii din PSD și ALDE împotriva Justiției din România.

Partidul Național Liberal a sesizat Curtea Constituțională și Comisia de la Veneția împotriva înființării acestui organ politic de anchetă penală în Justiție. CCR a ignorat sesizarea noastră însă Comisia de la Veneția ne-a dat dreptate. La fel au consiserat și grupul statelor GRECO și Comisia Europeană și au cerut desfiintarea secției speciale penale pentru magistrați.

Iată, secția specială de anchetare a magistraților este un instrument de atac politic împotriva magistraților și procurorilor care deranjează interesele infractorilor din PSD și ALDE. Nu vorbim aici doar de Laura Codruta Kovesi ci de orice magistrat și procuror care deranjează interesele unor infractori politici.

Această secție specială de anchetare a magistraților NU ar fi trebuit să existe și să funcționeze, dacă PSD-ALDE ar fi respectat Raportul Comisiei de la Veneția și Raportul Comisiei Europene privind MCV.

Din primele momente au fost suspiciuni legate de faptul că înființarea acestei secții speciale a avut considerente politice, de natură a introduce în sistemul judiciar un jandarm politic care să-i pună la respect pe magistrații care îndrăznesc să nu respecte comanda de partid.

Această secție specială nu beneficiază de suficiente garanții de independență față de factorul politic și înființarea acestui structuri comportă riscul de a afecta independența magistraților și de a deveni un instrument de presiune și intimidare.

In ciuda acestor demersuri politice de folosire a unor organe de ancheta penală, înființate ad-hoc de majoritatea PSD – ALDE, Partidul Național Liberal a sprijinit și va continua să sprijine nominalizarea Laurei Codruta Kovesi la funcția de Procuror șef al Parchetului European la nivelul celui mai important grup politic european, Partidul Popular European, din care face parte Partidul Național Liberal.

#2020FărăPSDșiALDE