Acasa2019-05-23T00:20:15+03:00
1607, 2019

Matei Dobrovie. România va merge înainte dacă va promova competența. Acești copii sunt dovada. Doar performanța i-a adus aici! Felicitări!

iulie 16th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), Ariana Dalia Vlad, Iosif Theodor, Ionel Emilian Chiosa şi Ştefan Dolteanu au fost medaliaţi cu argint, iar Sabina Drăgoi a obţinut medalia de bronz. Toţi componenţii lotului sunt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, precizează MEN. Delegaţia României a fost coordonată şi însoţită de profesorii Delia Davidescu (Liceul Internaţional de Informatică din Capitală), Adrian Dafinei şi Virgil Băran (Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti). (mai mult…)

1607, 2019

Deputatul PNL Timiș Marilen Gabriel Pirtea, coordonatorul comisiei de educație a PNL: “Marile universități românești concurează direct cu universitățile occidentale, dincolo de mitologia contemporană despre superioritatea absolută a universităților occidentale”.

Pe scurt, ideea că familiile își trimit pur și simplu copilul “la studii”, aruncându-l într-un sistem unde va fi ghidat de la sine, pentru ce o să parcurgă ulterior, ca traseu profesional, odată ce tânărul e asociat unei „mașinării academice cu mecanisme bine rodate”, este o idee naivă. Merită să nuanțăm: avem în România programe de licență care oferă un nivel absolut decent de cunoștințe și abilități / deprinderi formate, și chiar șanse de angajabilitate bune, la costuri mult mai mici decât cele din străinătate. Să nu uităm, universitarii din România au început să circule, să colaboreze cu universitarii din străinătate, mai ales din occident. La licență, ciclul cel mai puțin intensiv în cunoaștere acumulată prin cercetări originale ale profesorilor, ciclul care dă reperele pentru aplicații ulterioare, diferențele nu sunt atât de mari față de universitățile cele mai prestigioase din UE, țin mai degrabă de cât de talentați și competenți sunt profesorii ca pedagogie, de cât de bine reușește departamentul unei facultăți să impună o politică didactică coerentă. (mai mult…)

1507, 2019

Daniel Buda, europarlamentar #PNL: „Temă de casă pentru Ursula von der Leyen: Egalizarea subvențiilor dintre Est și Vest trebuie să fie prioritatea Comisiei Europene!

iulie 15th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

În cursul zilei de astăzi, în cadrul ședinței Grupului Partidului Popular European, a avut loc o întâlnire între candidata pentru președinția Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen și europarlamentarii grupului nostru. În intervenția avută, dincolo de aprecierile și felicitările pentru nominalizare, i-am solicitat ferm doamnei Ursula von der Leyen ca unul dintre obiectivele Comisiei pe care o va conduce, să fie convergența în agricultură sau, altfel spus, egalizarea subvențiilor între fermierii din Estul și Vestul Europei. (mai mult…)

1507, 2019

Siegfried Muresan. Teodor Meleșcanu nu a vrut, nu a știut și nu a putut să obțină nimic pentru România pe plan extern în calitate de ministru al Afacerilor Externe.

Teodor Meleșcanu nu a vrut, nu a știut și nu a putut să obțină nimic pentru România pe plan extern în calitate de ministru al Afacerilor Externe. Ministeriatul lui a fost un pericol pentru relațiile externe ale României, iar remanierea lui este o veste bună! (mai mult…)

1507, 2019

Violeta Alexandru, președinte PNL București:  „Echipa Președinților de organizații PNL București.

Violeta Alexandru, președinte PNL București:  „Echipa Președinților de organizații PNL București care va munci, alături de toți membrii și simpatizanții noștri, pentru a lua Bucureștiul înapoi: Președintele PNL Sector 1 – Sebastian Burduja, Președintele PNL Sector 2 – Monica Cristina Anisie, Președintele PNL Sector 3 – Antonel Tănase, Președinte PNL Sector 4 – Pavel Popescu, Președinte PNL Sector 5 – Cristian Bacanu, Președintele PNL Sector 6 – Ciprian Ciucu. Câștigarea Bucureștiului de către PSD la alegerile trecute a fost o greșeală pe care această echipă va munci să o îndrepte, recâștigând încrederea bucureștenilor. Nu vin cu promisiuni aici, ci cu angajamentul că vom munci mult ca să recâștigăm această încredere. (mai mult…)

1507, 2019

Daniel Buda. Domnule ministru Petre Daea, dar „cu coada” usturoiul ce ați avut?

Ministrul „formă fără fond”, Petre Daea, îi lasă pe cultivatorii de usturoi fără subvenții. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, continuă seria acțiunilor nălucitoare, introducând peste noapte o condiție absurdă pentru accesarea subvenției la culturile de usturoi. Astfel, în urmă cu câteva zile, Daea a anunțat că ajutorul de minimis pentru cultura de usturoi va putea fi încasat numai de către producătorii care lasă tulpina ca o codiță de fix 10 centimetri la fiecare căpățână.

1507, 2019

Daniel Buda. Noul președinte al Comisiei Europene va fi ales în această săptămână, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului European de la Strasbourg!

În această săptămână sunt prezent la Parlamentul European de la Strasbourg, unde particip la lucrările ședinței plenare. Ordinea de zi a ședinței cuprinde dezbateri cu reprezentanții Comisiei și ai Consiliului pe tema bilanțului președinției române a Consiliului precum și prezentarea programului de activități al președinției finlandeze a Consiliului.

1507, 2019

Ludovic Orban: „Am mandatat europarlamentarii Partidului Național Liberal pentru a susţine cu toate resursele de lobby pe care le au la dispoziție candidatura doamnei Ursula von der Leyen pentru funcția de președinte al Comisiei Europene ca propunere a Partidului Popular European. (mai mult…)

1507, 2019

Daniel Buda. Paiele, o necesitate și în același timp un lux pentru crescătorii de animale!

Criza de paie din sectorul zootehnic îi pune practic în imposibilitate pe crescătorii de animale să își mai desfășoare activitatea în bune condiții. Iar acest lucru este posibil deoarece cei care activează în sectorul vegetal și cultivă cereale păioase preferă să folosească tocătorul de la combine. Astfel, aceștia pot să intre rapid din nou în brazdă nemaifiind nevoiți să baloteze paiele și mai apoi sa le transporte în afara tarlalei. Această practică reprezintă un dezastru pentru zootehnie având în vedere că paiele reprezintă o necesitate în vederea asigurării confortului animalelor, dar și substratul pe care acestea cresc. (mai mult…)

1507, 2019

Ce se întâmplă cu datoria externă a României?

În perioada ianuarie – mai 2019p contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de        3 401 milioane euro, comparativ cu 2 564 milioane euro în perioada ianuarie – mai 2018; în structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1 476 milioane euro, balanța  serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 116 milioane euro, balanța veniturilor primare a înregistrat un deficit mai mic cu 778 milioane euro,  iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mic cu 255 milioane euro. (mai mult…)

PNL Suceava. Luna Diasporei 2019 – Ediția a-IV-a

Luna Diasporei 2019 – Ediția a-IV-a.  Consiliul Județean Suceava organizează în acest an a IV-a ediție a evenimentului LUNA DIASPOREI, care este adresat atât sucevenilor care trăiesc în afara granițelor țării, cât și compatrioților din comunitățile istorice românești, cu care județul #Suceava colaborează în diferite proiecte. (mai mult…)

1507, 2019

CURS a realizat un sondaj de tip Omnibus în plină perioadă de frământări politice legate de anunțarea candidaților la alegerile prezidențiale din această toamnă. Partidele s-au reașezat după alegerile europarlamentare și se remarcă o creștere la PNL, respectiv PSD.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar câștiga cu un scor de 29%, peste procentul obținut la alegerile europarlamentare. Pe locul 2 se clasează PSD, care este în revenire de formă și ar ajunge la 26%, peste ceea ce au înregistrat la europarlamentare, adică 22,5%. Alianța USR-PLUS stagnează și ar obține un scos de 22%, similar cu ceea ce au obținut la alegerile europarlamentare. (mai mult…)

1507, 2019

Siegfried Muresan. Doamna Carmen Dan și-a dat astăzi demisia din funcția de ministru al Afacerilor Interne afirmând că pleacă cu fruntea sus și că nu are ce să își reproșeze.

Doamna Carmen Dan și-a dat astăzi demisia din funcția de ministru al Afacerilor Interne afirmând că pleacă cu fruntea sus și că nu are ce să își reproșeze.  Greșit, doamnă ministru! Cum rămâne cu tot ceea ce s-a întâmplat anul trecut la protestele din 10 august?! Cum poate un ministru de Interne a cărui primă atribuție este siguranța cetățenilor să afirme că pleacă cu fruntea sus după toate abuzurile care au avut loc atunci? (mai mult…)

1507, 2019

Carmen Dan trebuie să plătească! Demisia nu rezolvă nimic. Rareș Bogdan. Mai este mai puțin de o lună până se face anul de la protestul din 10 august!

Carmen Dan trebuie să plătească! Demisia nu rezolvă nimic. Mai este mai puțin de o lună până se face anul de la protestul din 10 august! Atunci, în urma gestionării situației direct de către ministru, cunoscută drept sluga perfectă a lui Liviu Dragnea, bătrâni, copii, femei însărcinate, oameni nevinovați au fost bătuți și gazați de jandarmi. Cei care au condus jandarmii împotriva poporului au fost avansați de Carmen Dan, au fost făcuți șefi mai mari. (mai mult…)

1507, 2019

Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava: Am convenit să organizăm la Suceava, în luna septembrie, un forum economic la care să invităm și partenerii noștri din Germania, din regiunea Schwaben.

De asemenea, la acest forum am discutat și despre branduri regionale, accesul forței de muncă și despre deschiderea noilor puncte de trecere a frontierei. Sunt o serie de aspecte și probleme care țin de administrațiile județene și regionale, dar sunt și unele de competența guvernelor. (mai mult…)

1507, 2019

Partidul Naţional Liberal a fost în direct, declarațiile făcute de Președintele PNL Ludovic Orban.

Declarațiile făcute de Președintele PNL Ludovic Orban, la închiderea ședintei Biroului Executiv, unde a anunțat  și obținut un mandat al senatorii PNL să voteze la vedere în favoarea începerii urmăririi penale a d-lui Florian Bodog. El a mai cerut senatorilor liberali să nu accepte tergiversări din partea PSD și ALDE legate de această cerere.

1507, 2019

Comunele administrate de primari #PNL fac paşi importanţi pentru a oferi copiilor un viitor mai bun, clădit pe educaţie şi rezultate!

Comunele administrate de primari #PNL fac paşi importanţi pentru a oferi copiilor un viitor mai bun, clădit pe educaţie şi rezultate! (mai mult…)

1507, 2019

Violeta Alexandru. Echipa Președinților de organizații PNL București care va munci, alături de toți membrii și simpatizanții noștri, pentru a lua Bucureștiul înapoi.

Echipa Președinților de organizații PNL București care va munci, alături de toți membrii și simpatizanții noștri, pentru a lua Bucureștiul înapoi: Președintele PNL Sector 1 – Sebastian Burduja, Președintele PNL Sector 2 – Monica Cristina Anisie, Președintele PNl Sector 3 – Antonel Tanase, Președinte PNL Sector 4 – Pavel Popescu, Președinte PNL Sector 5 – Cristian Bacanu, Președintele PNL Sector 6 – Ciprian Ciucu. (mai mult…)

1507, 2019

Costel Alexe, Președinte #PNLIași: „Este firesc ca un judet cu aproape 1 milion de locuitori, un important centru economic, cultural, medical si turistic să fie modernizat la nivelul celor din Vestul țării și din Europa!

„Este firesc ca un judet cu aproape 1 milion de locuitori, un important centru economic, cultural, medical si turistic să fie modernizat la nivelul celor din Vestul țării și din Europa! Autostrada Iași-Tg.Mures finanțată cu fonduri europene, Șosea de centură pentru Iași și soluții rapide pentru orasele sufocate de traficul de tranzit Podu Iloaiei, Tg.Frumos, Pascani, Harlau, precum și conectarea Municipiului Iași cu celelalte municipii reședință de județ din Moldova sunt doar câteva din nevoile urgente ale Iașului! (mai mult…)

1507, 2019

PNL îşi alege, în şedinţa Biroului Executiv de azi, preşedinţii interimari ai organizaţiilor din sectoare. Propunerile au fost făcute de Violeta Alexandru, preşedinte interimar PNL Bucureşti şi susţinute de Ludovic Orban.

PNL îşi alege, în şedinţa Biroului Executiv de luni, preşedinţii interimari ai organizaţiilor din sectoare. Propunerile au fost făcute de Violeta Alexandru, preşedinte interimar PNL Bucureşti şi susţinute de Ludovic Orban.Votul este unul secret, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX, iar propunerile sunt: (mai mult…)