Acasa2019-05-23T00:20:15+03:00
2002, 2020

February 20th, 2020|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Florin Cîţu, ministrul Finanțelor Publice: ”Parlamentarii PSD din comisia de buget și finanțe din Senat au eliminat prevederile din Ordonanța 5/2020, pe care am aprobat-o în urmă cu câteva săptamâni, prin care ANAF are obligația expresă de a ridica imediat, adică în cel mult o oră, popririle pe conturi bancare ale debitorilor, dacă aceștia și-au achitat datoriile. (more…)

2002, 2020

De Ziua Națională Brâncuși, Ministerul Culturii a organizat un spectacol de proiecție holografică în curtea Muzeului Național de Artă al României. Evenimentul de anul acesta poate fi considerat un succes, având ȋn vedere numărul mare de vizitatori, peste 2000 de vizitatori dintre care foarte mulţi au fost tineri veniţi să admire pentru prima dată operele marelui sculptor. Prin comparaţie, cu un an ȋn urmă, ȋn aceeaşi zi, muzeul a fost vizitat de mai puţin de 300 de vizitatori. (more…)

1902, 2020

Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a primit aviz negativ, miercuri, din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

February 19th, 2020|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

ℹ️ Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a primit aviz negativ, miercuri, din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.
 Votul a avut caracter politic, comisiile fiind dominate de reprezentanții PSD. În prim plan, oamenii promovați în Parlament de Liviu Dragnea: Lia Olguța Vasilescu, Carmen Dan, Adrian Solomon.
 PSD a încercat să transforme lucrările într-un circ politic. Unii dintre parlamentarii PSD au recurs la jigniri la adresa Violetei Alexandru și au renunţat la pluralul politeţii.
 Preşedintele de şedinţă, Adrian Solomon (PSD), a jignit-o pe Violeta Alexandru și l-a amenințat pe deputatul PNL Florin Roman că îl dă afară din sală, atunci când acesta a cerut ca Violeta Alexandru să fie lăsată să își prezinte bilanțul.
 Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a încercat să manipuleze lucrările, insinuând că Guvernul PNL nu va majora pensiile cu 40%, în ciuda repetatelor asigurări ale Violetei Alexandru că va respecta legea în vigoare și că nu există în Ministerul Muncii niciun proiect care să modifice cu ceva legea în vigoare.
Deranjată de o afirmație legată de represiunea pe care a dirijat-o în 10 august 2018, Carmen Dan, fost ministru de Interne, l-a trimis pe Florin Roman ”să se caute”. Florin Roman a acuzat-o pe Carmen Dan că a făcut gesturi nedemne de Parlament, după modelul colegului său de partid Florin Iordache.

Violeta Alexandru: ”În cele 3 luni de mandat, am pus instituţiile la treabă, să muncească, să treacă de raportări, statistici şi altele care prezintă o realitate cosmetizată.
Am cerut transparenţă totală şi recunoaşterea problemelor din sistem, respectiv am cerut tuturor celor care lucrează în sistem să vină cu soluţii şi nu să se comporte ca nişte oameni care nu respectă pensionarii, oamenii care muncesc, persoanele cu dizabilităţi, cei în nevoie. Cu alte cuvinte, în cele trei luni de mandat am răsturnat modul în care se lucrează în Ministerul Muncii şi am pus nevoile oamenilor în centrul preocupărilor mele
Chiar dacă dumneavoastră m-aţi jignit în plenul Parlamentului spunând că mă ocup cu decoraţiuni interioare, să ştiţi că pe mine m-a durut să văd pensionari care stăteau cu spatele aplecat la un ghişeu mic, umiliţi de funcţionarii de pe partea cealaltă care stăteau confortabil pe scaun.”

1902, 2020

Premierul Ludovic Orban a afirmat că #PNL are soluții pentru ca ordonanța de urgență privind alegerile parlamentare anticipate să producă efecte. Ludovic Orban a oferit aceste explicații după ce Senatul, dominat de PSD, a respins ordonanța de urgență privind organizarea alegerilor anticipate.

ℹ️ Premierul Ludovic Orban a afirmat că #PNL are soluții pentru ca ordonanța de urgență privind alegerile parlamentare anticipate să producă efecte. Ludovic Orban a oferit aceste explicații după ce Senatul, dominat de PSD, a respins ordonanța de urgență privind organizarea alegerilor anticipate. (more…)

1902, 2020

Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentul dedicat marcării a 144 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși.

Alocuțiunea susținută de premierul Ludovic Orban în cadrul evenimentului dedicat marcării a 144 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși. Premierul Ludovic Orban a participat la evenimentul dedicat marcării a 144 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși. Ludovic Orban: ”Povestea lui Constantin Brâncuși este una dintre cele mai frumoase pe care le are în zestrea sa poporul român. Este inegalabilă această istorie a unui copil născut într-o familie țărănească din Hobița, care a avut în el atât de mult talent, atât de mult geniu, atât de multă forță, încât a inspirat lumea întreagă și a schimbat pentru totdeauna arta universală.”

1902, 2020

ℹ️ Comisiile de specialitate reunite au dat aviz negativ ministrului propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.
 Votul a fost unul cu caracter politic, comisiile de specialitate fiind dominate de reprezentanții PSD. (more…)

1902, 2020

Participarea premierului Ludovic Orban la recepția oferită cu ocazia celebrării Zilei Japoniei. Excelența voastră, domnule ambasador Noda, (more…)

1902, 2020

Declarații de presă ale ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, după audierile în comisiile de specialitate din Parlament. (more…)

1902, 2020

Ești un ministru bun, PSD te pedepsește cu un aviz negativ. Lor nu le plac oamenii serioși și eficienți care au venit să îndrepte tot ce au stricat ei în ultimii 3 ani.
ℹ️ Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ, miercuri, numirea lui Ioan Marcel Boloş în funcţia de ministru al Fondurilor Europene. Avizul comisiilor este consultativ.

1902, 2020

Victor Costache a primit, miercuri, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, din partea comisiilor reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat. Avizul comisiilor este consultativ.

ℹ️ Victor Costache a primit, miercuri, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, din partea comisiilor reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat. Avizul comisiilor este consultativ.
 Votul a fost unul cu caracter politic, comisiile de sănătate fiind dominate de reprezentanții PSD.
 Senatorul PSD Şerban Nicolae a venit la lucrări, deși nu face parte din Comisia pentru Sănătate, pentru a relua minciunile PSD privind prestația ministrului Victor Costache. (more…)

1902, 2020

Raluca Turcan, viceprim-ministru: ”Există tot mai multe informații care arată că, în 24 februarie, votul pentru învestirea Guvernului va fi boicotat și, implicit, procedura deja demarată.nAtrag atenția asupra următoarelor aspecte:

1902, 2020

Premierul Ludovic Orban a participat la evenimentul „Evaluarea activității desfășurate de Poliția Română în anul 2019”.

ℹ️ Premierul Ludovic Orban a participat la evenimentul „Evaluarea activității desfășurate de Poliția Română în anul 2019”.
Ludovic Orban: ”Politia este o instituție fundamentală în statul român. Gradul de respectare a legii, măsura în care viaţa, siguranța, integritatea fizică, proprietatea privată a cetățeanului este apărată depinde de funcționarea Poliției Române.
Din păcate, Politia întotdeauna a fost un câmp de luptă pentru oameni influenți, fie că au bani, fie că au funcţii politice. A avut loc un întreg campionat în materie de competiție pentru a recomanda șefi de poliție, la nivel de oraș, inclusiv la nivel de secție de poliție, nu mai zic de inspectori șefi la judeţ. Trebuie să punem capăt acestei acțiuni de influențare a calității oamenilor care ajung pe treptele ierarhice la nivele de conducere în cadrul Poliției.
Trebuie redefinit un mecanism foarte clar, foarte obiectiv, cu proceduri transparente, în care orice funcţie de importanţă, orice funcţie de conducere să fie rodul unei examinări obiective, care să se facă pe baza unor criterii care să țină cont doar de cariera polițistului, de realizările pe care le-a avut în carieră, de aptitudinile pe care le are, de corectitudinea, cinstea pe care a arătat-o în derularea activității. ”

Citiți aici declarația integrală https://bit.ly/3275m2h

1902, 2020

Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

ℹ️ Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.
ℹ️ Parlamentarii din comisiile de Agricultură au avizat noul mandat cu 18 voturi ”pentru’”, şase ”împotrivă” şi două abţineri. (more…)

1902, 2020

ℹ️ Ordonanța de urgență care reglementează alegerile parlamentare anticipate a fost respinsă, miercuri, în plenul Senatului. Ordonanța de urgență a fost aprobată de Guvernul Ludovic Orban și prevede că românii pot vota în orice secție de votare, din țară sau din străinătate, iar votul din Diaspora se va desfășura pe parcursul a trei zile. (more…)

1902, 2020

Declaraţii ale premierului Ludovic Orban, după participarea la evenimentul „Evaluarea activității desfășurate de Poliția Română în anul 2019”Reporter: Șefii de IPJ-uri sunt cumva la îndemâna șefilor de Consilii Judeţene? Ştiţi exemple în acest sens? (more…)

1902, 2020

Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentul „Evaluarea activității desfășurate de Poliția Română în anul 2019”

Premierul Ludovic Orban a participat la evenimentul „Evaluarea activității desfășurate de Poliția Română în anul 2019” . (more…)

1902, 2020

Mesajul premierului Ludovic Orban, cu prilejul Zilei Naționale Constantin Brâncuși:

Mesajul premierului Ludovic Orban, cu prilejul Zilei Naționale Constantin Brâncuși:
”Este o sărbătoare importantă, astăzi, pentru arta românească. Ziua Națională Constantin Brâncuși, înscrisă și în calendarul cultural universal, reprezintă omagiul pe care România contemporană și întreaga lume îl aduc an de an geniului părintelui sculpturii moderne, român prin naștere, universal prin creațiile sale. (more…)

1802, 2020

Europarlamentarul #PNL, Dan Motreanu, a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European.

February 18th, 2020|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Europarlamentarul #PNL, Dan Motreanu, a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European. (more…)

1802, 2020

Bogdan Gheorghiu a primit marţi aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Avizul comisiilor este consultativ.

ℹ️ Bogdan Gheorghiu a primit marţi aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Avizul comisiilor este consultativ.
 Votul a avut caracter politic, comisiile reunite fiind dominate de PSD.

1802, 2020

ℹ️ Ministrul propus pentru Afaceri Externe, Bogdan Aurescu, a primit marţi aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
ℹ️ Decizia a fost luată cu 23 de voturi ”pentru”, 15 ”împotrivă” şi trei abţineri de către membrii Comisiilor de politică externă şi pentru comunităţile de români din afara ţării de la Camera Deputaţilor şi Senat.
ℹ️ Bogdan Aurescu le-a spus parlamentarilor că este necesar ca promovarea diplomaţilor să se facă pe criterii de profesionalism, pe baza competenţelor lor.