ℹ️ Victor Costache a primit, miercuri, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, din partea comisiilor reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat. Avizul comisiilor este consultativ.
 Votul a fost unul cu caracter politic, comisiile de sănătate fiind dominate de reprezentanții PSD.
 Senatorul PSD Şerban Nicolae a venit la lucrări, deși nu face parte din Comisia pentru Sănătate, pentru a relua minciunile PSD privind prestația ministrului Victor Costache.ℹ️ Victor Costache a declarat că în cele trei luni ale mandatului său s-a concentrat pe reforma sistemului sanitar, precum şi pe investiţii în infrastructură, construcţia a trei spitale regionale fiind ”în linie dreaptă”.

Victor Costache: ”Ordonanța privind mondernizarea Sănătății implementează niște programe noi de sănătate care nu existau, cum ar fi acest program național de chirurgie oncologică.
O a doua deschidere și modernizare a Legii Sănătății a fost de a crea posibilitatea de a se crea în România centre de infarct și de accident vascular cerebral.
Guvernul PNL a prorogat, prin această OUG, coplata introdusă anul trecut de PSD.
Am intrat în linie dreaptă în cee ace privește contractele de finanţare a celor trei spitale regionale. Astfel, pe 31 decembrie s-a semnat contractul de finanţare pentru spitalul regional din Iaşi. Aşteptăm data semnării contractului de finanţare pentru spitalul regional din Cluj şi a celui din Craiova.
În ceea ce priveşte sezonul de gripă, anul acesta înregistrăm cel mai mic număr de decese din ultimii ani, semn că vaccinarea şi campania de vaccinare au fost eficiente. Până în momentul de faţă, sunt 39 de decese faţă de un număr de 128 de decese în anul anterior, iar planul de achiziţii pentru 2020-2021 de vaccinuri este în linie dreaptă.”