Ministrul demis al economiei, Virgil Popescu, spune că în Biroul Executiv al PNL nu s-a luat joi nicio decizie referitoare la lista viitorului cabinet cu care Ludovic Orban se va prezenta în Parlament, pentru învestire. În schimb, Virgil Popescu dă asigurări că la Bruxelles căderea Guvernului Orban nu este privită ca un blocaj.Virgil Popescu nu știe dacă va fi propus tot el pentru portofoliul pe care îl ocupă în prezent, dar știe că luni va merge la Bruxelles pentru a discuta cu trei comisari – pe energie, piață internă și competitivitate. „Niciunul dintre cei trei comisari nu a contramandat vizita pe motiv că avem o criză politică în România, deci mesajul care s-a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeană este că acest guvern este un guvern care își face treaba și merge înainte și probabil vom avea alegeri anticipate”, a spus Virgil Popescu, joi seara, la Digi24.

„Avem o Constituție care trebuie respectată și dacă în 60 de zile două guverne succesive nu sunt învestite, sunt refuzate de Parlament, atunci președintele, cu consultarea partidelor politice, poate dizolva Parlamentul și trecem la alegeri anticipate” – aceasta este ceea ce le va explica Virgil Popescu oficialilor de la Bruxelles dacă îl vor întreba cum se ajunge la alegeri anticipate în România.

Ministrul demis al economiei susține că PSD nu are majoritatea necesară pentru a impune un premier. Au fost 261 de voturi la moțiunea de cenzură, dintre care 30 au fost voturile UDMR, formațiune care a spus clar că nu se va mai putea conta pe ea la un vot ulterior. Or, majoritatea necesară unei învestiri de guvern este de 233 de voturi, a reamintit Virgil Popescu.

Vizionează alături de prieteni sau împreună cu un grup, inițiază sesiunea video:

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, LIVE la Digi24

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 6 februarie 2020