Marcel Boloș, propunerea PNL pentru Ministerul Fondurilor Europene, este profesor universitar doctor la catedra de Finanțe Contabilitate de la Facultatea de Stiințe Economice a Universității din Oradea, dar și director al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cea mai performantă agenție regională din țară în materie de absorbție a fondurilor europene, cu peste 4 miliarde de euro absorbiți în ultimii ani.
În trecut, Marcel Boloș a mai fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor în perioada guvernului tehnocrat și director în Primăria Oradea, unde a înființat Direcția care scrie și coordonează proiectele europene ale municipiului.
Reamintim că Oradea este cel mai performant oraș din țară în materie de absorbție a fondurilor europene, cu peste 610 milioane de euro atrași în 10 ani.
Ca exemplu, în anul 2017, Primăria Oradea a atras nu mai puțin de 86% din toate fondurile europene primite de municipiile reședință de județ din România, iar asta datorită unui departament extrem de competent de scriere și coordonare a proiectelor europene.