Îmi cer scuze că ieri am evitat să răspund multelor intrebări care mi s-a pus pe toate canalele de comunicare apropos de părerea mea despre viitorul PNL și lista PNL pentru europarlamentare. Răspund aici tuturor.
1. Nu mă aflu pe lista pentru europarlamentare pentru că nu mi-am depus dosarul de candidatură. Am anunțat clar la întoarcerea mea în PNL că voi candida doar la alegerile parlamentare din 2020. Până atunci scopul meu este acela de a-mi ajuta colegii și de a pune umărul la reformarea partidului și a organizației PNL București.
2. Nu consider că mă aflu eu sau organizația București în conflict cu domnul Ludovic Orban și apropiații săi ci ne aflăm în conflict sau opunem rezistență oricui încearcă să intervină în deciziile organizației, peste deciziile membrilor săi ALEȘI statutar sau înțelege să încalce statutul partidului, să acționeze nedemocratic, abuziv, etc. Consider că tensiunile apărute în ultimul timp se datorează strict proastei comunicări pe care unii au știut să o speculeze bine în interes strict personal.
3. Rareș Bogdan este omul care m-a susținut necondiționat și dezinteresat de a lungul carierei mele politice, în special la reîntoarcerea mea în politică. Iar eu nu uit asta. Am avut discuții în particular care ne-au permis clar amândurora să știm ce ne leagă, cât și până unde. Rareș, cred aceleași lucruri pe care ți le-am spus în ultima noastră discuție dincolo de micul ecran și de partid. 😊 Bine ai venit în politică! Succes în toate planurile tale!
4. Ce înseamnă pentru mine ce s-a întâmplat ieri în PNL și lista pentru europarlamentare ca prezențe și locuri pe această listă? Înseamnă posibilitatea reală a reformării partidului. Atât. Dacă va fi cu succes sau nu, depinde de fiecare dintre noi.
5. Ce voi face în condițiile date? Rămân în organizația București lângă Cristi Bușoi și voi încerca cu toate resursele mele să promovez și să susțin înainte de toate oamenii din partid în funcție de gradul de implicare în activitatea partidului, de competențele profesionale și de cât de mult înțelege fiecare că politica înseamnă reprezentarea intereselor cetățenilor și în primul rând fapte, nu vorbe. Consider că e de foarte bun augur cooptarea a cât mai multor oameni noi de calitate în PNL și susținerea și promovarea personalităților publice care se alătură PNL însă nu în detrimentul membrilor PNL care au muncit ani de zile pentru acest partid fără să fie apreciați sau recompensați. Și bineinteles voi face tot ce pot și ține de mine să ajut la reformarea partidului.
6. Da, cred într-o Dreaptă unită cu condiția să ne respectam între noi și să funcționăm real în parteneriat, fără dublu mesaj sau agende ascunse…
7. Urez succes tuturor celor care intră în competiția pentru alegerile europarlamentare și rog PNL iștii, în special pe cei din București, să rămânem uniți și să demonstrăm prin tot ce facem că suntem cei mai buni!
8. Ce îmi doresc ca om politic? Să reușesc și PNL să reușească să convingă prin tot ce face ca pune mai presus de orice interesele românilor.

Sursa: