Ziua de 26 mai se anunță o zi de cotitură pentru România. Alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție vor stabili foarte clar cum vor românii să fie condusă România, ce fel de guvernare susținem. Un guvern preocupat de infractori sau o guvernare preocupată de români în primul  rând?

Asaltul neobosit al PSD asupra justiției, incompetența și dezinteresul cras față de viețile românilor din partea alianței de guvernare au ridicat miza alegerilor din 26 mai. O validare a referendumului pentru justiție, declanșat de președintele Iohannis, și înfrângerea PSD în alegerile europarlamentare ar tăia drastic din avântul anti-stat de drept al partidelor de guvernământ și le-ar zdruncina serios din interior.

Toate acțiunile PSD din ultimii doi ani și jumătate au făcut ca ziua de 26 mai să fie despre anti-corupție și Europa. Adică despre autostrăzi, spitale, grădinițe, școli și calitatea vieții. În 2016, Parlamentul European a publicat un studiu al Rand Corporation în care se estima la 24 de miliarde de euro pe an costul direct al corupției în România. Putem calcula și vedem că suma ar însemna mii de km de autostradă sau sute de spitale județene. Corupția irosește bani și atacă direct calitatea vieții cetățenilor. Pe 26 mai, puterea este la noi, pentru a decide o altă cale pentru România.

Vor românii ca dorința arzătoare a PSD-ALDE de modificare a legilor justiției întru folosul unui grup de persoane să fie oprită? Au la îndemână votul DA la cele două întrebări de la referendumul declanșat de președintele Iohannis! Vor românii să ajungă în primul rând al UE? Atunci au la îndemână votul pentru PNL.

PNL și-a declarat susținerea totală pentru principiul legii egale pentru toți, în România regulilor democratice și morale respectate. PNL a purtat zilnic lupta parlamentară cu PSD și a reușit să stopeze o parte din asaltul lui Liviu Dragnea și a găstii sale asupra justiției. Presiunea Comisiei de la Veneția, sesizată insistent de PNL, dar și contestările la Curtea Constituțională au mai tăiat elanul PSD.

Nu în ultimul rând, PNL a arătat cel mai de succes model al administrației locale, construit cu fonduri europene. Orașe din România, conduse de liberali, au atins deja condiții de viață apropiate de vestul Europei.  Acolo unde primari destoinici au ales calea corectă, a muncii în folosul dezvoltării, nu pe cea a corupției, orașele au înflorit. Europa a venit la ea acasă.

La argumentele PNL pentru 26 mai se adaugă și seriozitatea cu care ne-am construit lista pentru europarlamentare și programul politic pentru următorii cinci ani: o combinație de experiență, suflu nou și oameni cu rezultate.

Fii alături de PNL și de Europa pe 26 mai, hai la vot!

Sursă: alegerieuroparlamentare.digi24.ro