Astăzi sunt trei luni de când a început cursa internă pentru desemnarea candidatului Partidului Național Liberal pentru Primăria Sectorului 1. Dar sunt foarte multe luni de când eu mă gândesc cum să fac să îmi pun cunoștințele, voința și energia în slujba oamenilor din Sectorul 1 care plătesc taxe și impozite. Pentru că, îmi pare că toată lumea a uitat acest rol primordial al politicianului: să servești interesele celui care merge la muncă sperând că o parte din banii lui se întorc sub formă de investiție într-o comunitate mai sănătoasă.

Au uitat și politicienii de ce sunt politicieni și au uitat și cetățenii ce să ceară de la politicieni. În primul rând că, printre așa zișii oameni politici, se observă o lipsă completă a ruşinii, fie când sunt prinși mințind sau furând, fie când se ascund în umbra anonimatului, mimând și mai tare munca. În al doilea rând, oamenii au obosit si ei să mai aștepte ceva bun de la politicieni.

Eu îmi doresc să fiu, în câteva cuvinte simple, omul politic pentru care cetățenii se întorc la vot. Pentru că dezamăgirea este atât de mare față de clasa politică, încât oamenilor le-a rămas doar absenteismul în ziua votului. Eu vreau să fiu omul politic care schimbă cinismul pe implicare.

De aceea, am avut în aceste trei luni, peste trei sute de întâniri cu oameni din cartierele Sectorului 1.
Am discutat cu antreprenori, medici, arhitecți, profesori, ingineri și tot felul de oameni stăpâni pe propriile destine, care simt că este nevoie de o schimbare la Primărie.
M-am întâlnit cu vechi militanți de partid pe care i-am convins să se întoarcă în PNL, pentru a schimba ceva în cartierele în care se joacă copiii noștri.
M-am întâlnit cu oameni din primărie și cu foști susținători ai actualului primar care mi-au spus că se simt păcăliți și mințiți de PSD.

Această cursă internă este o ocazie deosebită de a cunoaște oamenii de la firul ierbii, oamenii pentru care mă voi lupta în viitor, dar și problemele reale, permanent amânate, care trebuie rezolvate cât mai urgent.
Cu această ocazie, am și tras câteva concluzii:
1. Orice anonim netalentat, neproductiv, neimportant în viața comunității își poate spune “șef”, atâta timp cât se ascunde în spatele unui scaun. Trăim o uriașă criză de leadership în București și sper ca lumea să se alăture ușor celor pe care ii simt că vor să se lupte cu adevărat.
2. Nivelul de încredere în politicieni și în administrație este foarte scăzut. Cum zic americanii trebuie să “walk the talk”, mai exact, să ne ținem cuvântul. Fără promisiuni respectate suntem un fel de pesediști.
3. Primarul actual este în acest moment o dezamăgire generală, iar felul dezastruos în care PSD gestionează țara, augmentează frustrarea cetățenilor.
4. Există o mulțime de membri și simpatizanți de partid care caută o viziune pentru București. E nevoie de oameni capabili în fruntea primăriei.

Avem foarte multă treabă în sectorul 1.
Vom ajunge la Primărie prin muncă, viziune, strategie și aplicabilitate, cu gândul că cetățeanul este cel pentru care depunem efortul. #profulaprimarie#candidatliberal #roadtothecityhall #impreuna #alaturideoameni #primar#sectorul1

Azi la intâlnirea cu OPV3 Sector 1, am realizat cît este de important este să fim uniți pentru a putea să câștigăm ceea ce ne-am promis și anume Primăria Sector 1. Încă odată, mulțumesc OPV3 PNL Sector 1.