Marius Stefan Vintila, Primvicepreședinte PNL București – Cât de greu este să fii antreprenor în România?   Spiritul antreprenorial este marcat de imaginație, inițiativă, și disponibilitatea de a dezvolta noi proiecte. Este perseverență și determinare, asumarea de riscuri și îndrăzneală, integritate și onestitate. Antreprenorii schimbă lumea în moduri concrete prin invențiile lor, afacerile lor, impactul lor social și economic.

Editiadedimineata.ro a luat legătura cu Marius Vintilă, antreprenor și consultant în afaceri, pentru a ne explica cum îți poți susține o afacere în România și cu ce se confruntă un antreprenor la început de drum:

Cât de greu este să susții o afacere în România?

„România reprezintă încă o piața atractivă din punctul de vedere al dezvoltării de afaceri. Există încă multe segmente în care piața nu s-a sedimentat, atât din punct de vedere al ofertei, cât și în ceea ce privește calitatea serviciilor. Acest lucru înseamnă că mai este încă loc pentru produse și servicii noi și la o calitate mai bună. Acesta reprezintă, să spunem, aspectul pozitiv privind piața din România, dar am schimbat puțin sensul întrebării dumneavoastră. În ceea ce privește susținerea și dezvoltarea unei afaceri deja începute apar o serie de probleme majoritatea legate de forța de muncă, infrastructură, relația cu instituțiile statului. Drept urmare, răspunsul nu poate fi unic și cred că variază foarte mult de la caz la caz. Aș înclina către a va spune că nu este ușor, dar cred că asta se întâmplă peste tot în lume. Afacerile implică risc și responsabilitate față de alții, ceea ce în sine nu face ca lucrurile să fie ușoare. Există țări în care antreprenorii sunt mai sprijiniți și încurajați, unde sunt create deja anumite condiții, iar aici din păcate nu pot spune că țara noastră se află în top.”

#pnlbucurești #mariusvintilă

Sursa: https://editiadedimineata.ro/exclusiv-antreprenoriatul-in-romania-marius-vintila-toate-domeniile-cred-ca-sunt-profitabile-atat-timp-cat-afacerile-sunt-bine-gandite/?fbclid=IwAR0NHHyrLTC2j44J0HEMquSDWRaSO-PFepyN23dWuu4490MpJ2jHnV9BzpI