Comunicat de presă, primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
2019, anul în care vom alege democraţia europeană sau a coaliţiei PSD-ALDE!

La început de an ne fixăm, de obicei, obiectivele. Opoziţia, în 2019, va continua lupta împotriva guvernării PSD-ALDE, care duce România tot mai aproape de marginea prăpastiei prin măsurile de ordin economic şi atacurile neîntrerupte la adresa statului de drept. Puterea se pare că are ca obiectiv să arunce ţara în afara regulilor Uniunii Europene, a cărei preşedinţie am preluat-o de la 1 ianuarie.

În acest an, alegerile parlamentare vor fi un test fundamental pentru ataşamentul nostru, ca popor, la proiectul Uniunii Europene şi pentru încrederea în drumul democratic. Este esenţial ca în Parlamentul European să avem eurodeputaţi care, prin acţiunea lor, să demonstreze că ţara noastră rămâne pro-Europa şi este determinată să menţină statul de drept. Nu avem voie să mai fim reprezentaţi în forul legislativ european de oameni ce îşi doresc subminarea valorilor democratice!În acelaşi registru se situează şi alegerile prezidenţiale care au, la rândul lor, o miză foarte mare. Preşedinţia României, împreună cu partidele democratice din Parlamentul României şi de societatea civilă, au rămas ultimele piedici serioase pentru cei care îşi doresc instaurarea regimului autocratic PSD-ALDE. Palatul Cotroceni este o redută care trebuie apărată. Altfel, cu un preşedinte PSD, drumul nostru către democraţie devine total nesigur!