ℹ️ Monica Cristina Anisie, propunerea #PNL pentru Ministerul Educației, este expert ȋn domeniul educaţiei naţionale şi profesor de Limba și literatura română la una dintre cele mai bune instituţii de ȋnvăţământ din ţară, Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din București.Monica Anisie a fost inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Bucureşti (2009-2011), secretar general adjunct la Ministerul Educaţiei (2011-2012), consilier ȋn cadrul Administraţiei Prezidenţiale (2012-2014), Director Direcția Inspecție Școlară ȋn Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (2014-2016), secretar de stat ȋn guvernul tehnocrat (2016 – 2017) şi apoi din nou consilier ȋn cadrul Administratiei Prezidentiale.
Monica Anisie este coordonatorul Comisiei de Educație pentru Învățământ Preuniversitar a PNL şi organizează, periodic, dezbateri pe tema educației în cadrul proiectului “România Educată” iniţiat de președintele Klaus Iohannis.