Iar atunci când propriul popor nu mai are încredere în instituţiile care ar trebuii să îl reprezinte, societatea per ansamblu are o problemă. Dragnea, Dăncilă, Grindeanu, Tudose, Tăriceanu, Hunor, Iordache, Rădulescu, Andronescu, Pop, Vasilescu, Stănescu, Manda, Popa şi lista continuă, sunt cei care ţin capul de afiş astăzi în politica românească. După ce i-au analizat unul câte unul, românii au decis că nu ar mai trebui să îi reprezinte. Dosarele de corupţie au devenit elemente de identificare comună pentru aceşti indivizi, la un loc cu incompetenţa şi incultura. Toate acesta au dus la o ruptură în societate, ruptură care se accentuează zilnic, atât timp cât astfel de personaje vor continua să existe în fruntea celor mai importante instituţii ale democraţiei româneşti.Dacă puterea executivă nu funcţionează, te adresezi puterii legislative. Dacă puterea legislativă nu funcţionează, te adresezi puterii judecătoreşti. Dacă niciuna dintre aceste 3 nu funcţionează, mimându-se doar separaţia puterilor, atunci te adresezi lui Dumnezeu. Iar deseori în politică Dumnezeu poartă costum, zâmbeşte frumos, are bun simţ şi vorbeşte corect. Românii, astăzi, nu cer imposibilul de la reprezentaţii lor. Ce doar să nu fure, să facă lucrări de calitate şi să nu îi mai facă de râs. Iar Donald Tusk, acum cüteva yile +n urmü  a reuşit să „îndeplinească” toate aceste funcţii cu ajutorul unui singur discurs.

Citeste mai mult: adev.ro/pl6ajd