Klaus Iohannis, președintele României: ”Se aude că doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la CCR. Probabil CCR va da un răspuns, vom vedea răspunsul, dar nu va rezolva problema. N-are cum să o rezolve, fiindcă problema nu este constituțională, este politică.

O să vă spun care sunt cele două cauze ale acestei probleme politice.

Prima: de facto, România nu are prim-ministru. A doua este totala inabilitate a PSD de a face politică, politică de orice fel.

Această doamnă nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși aici să ne trimitem hârtii scrise de secretari. Suntem aici ca să rezolvăm problemele României, asta se face inclusiv prin colaborare și dialog insituțional.

A doua cauză acestei probleme politice este totala inabilitate a PSD de a face politică. PSD și-a pierdut sub acest Dragnea capacitatea de a acționa politic. PSD nu mai știe să facă politică. Este foarte grav, pentru că este partidul care dă guvernarea și controlează majoritatea în Parlament.

Am cerut câteva date că să văd care e calitatea legilor care se votează de PSD. În 30 și ceva de situații m-am adresat CCR pentru că am considerat că alegile promovate, votate de PSD sunt proaste. În peste 25 de cazuri, CCR mi-a dat dreptare și a declarat legile parțial neconstituonale sau integral neconstituționale.

În afară de asta, PSD, pur și simplu, nu mai e capabil să negocieze politic. Nici nu încearcă să negocieze. PSD încearcă să-și impună voință prin politică pumnului în gură. Se vede în Parlament, se vede și în felul în care lucrează guvernul. E inacceptabil.”