Siegfried Muresan, purtător de cuvânt al #PPE și eurodeputat #PNL: Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, declara acum două luni că dosarul privind modernizarea din fonduri europene a centurii Bucureștiului la nivel de autostradă este deja gata și va fi transmis Comisiei Europene în data de 15 octombrie. Prim-ministrul Dăncilă a mințit. Comisia Europeană a răspuns la o interpelare scrisă pe care i-am adresat-o în care spune că nu s-a depus nicio cerere de finanțare până în prezent pentru centura Bucureștiului, proiectul fiind încă în curs de elaborare.

De la depunerea proiectului de metrou 1 Mai – Otopeni din data de 24 decembrie 2017, guvernele PSD-ALDE nu au mai depus niciun proiect major de infrastructură de transport. În momentul de față, în România, fondurile europene sunt absorbite doar de către primarii și președinții de consilii județene. Proiectele importante de infrastructură aflate în responsabilitatea Guvernului se lasă așteptate. Oricât ar fi de buni primarii și președinții de consilii județene, nu pot compensa incompetența guvernului care are obligația să construiască autostrăzi, căi ferate de mare viteză și spitale regionale.