Am depus astăzi la Senat o nouă propunere legislativă legată de calitatea vieții. Este vorba despre funcționarea sălilor de jocuri de noroc în imobile cu destinația de locuințe. Minorii nu trebuie să aibă un acces facil la acestea și nici să fie ținta publicității la TV și prin afișaj stradal vizibil. Ei trebuie protejați iar jucătorii trebuie corect informați în legătură cu riscurile dezvoltării unei dependențe și cu ce înseamnă jocul responsabil.

Partidul Naţional Liberal, prin deputatul Matei Dobrovie, a depus o iniţiativă de modificare şi completare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, care urmăreşte să protejeze drepturile locatarilor din imobilele cu destinaţia de locuinţe în care funcţionează sălile de jocuri de noroc, dar şi să prevină expunerea minorilor la astfel de jocuri. Totodată, propunerea legislativă prevede şi informarea optimă a jucătorului pentru conştientizarea pericolului de dezvoltare a unei dependenţe de jocuri de noroc şi promovarea principiilor jocului responsabil.

Principalele modificări aduse de prezenta propunere constau în: protejarea minorilor de expunerea la jocurile de noroc prin interzicerea difuzării spoturilor publicitare de promovare a acestora pe timpul zilei, până la ora 23; introducerea obligaţiei de a desfăşura orice acţiuni de promovare a acestei activităţi într-un mod care nu este atractiv pentru minori şi fără ca acestea să fie asociate în orice fel cu minorii; reducerea vizibilităţii sălilor de jocuri de noroc prin interzicerea reclamelor şi publicităţii stradale de mari dimensiuni pentru jocurile de noroc şi a expunerii premiilor în afara incintelor, precum şi prin obligaţia de renunţare la semnalele luminoase şi sonore care pot fi vizibile din afara incintelor; impunerea unei distanţe minime de 200 de metri între sălile de joc şi unităţile de învăţământ, precum şi instituirea unor condiţii suplimentare pentru spaţiul destinat activităţii; instituirea obligaţiei operatorului de jocuri de noroc de a afişa în loc vizibil postere şi mesaje de informare asupra pericolului dezvoltării de probleme şi dependenţe de joc, iar în cazul operatorilor de jocuri de noroc la distanţă, să se deschidă un banner virtual informativ la vizitarea platformei web de jocuri de noroc.

Sursa
https://www.notabn.ro/deputat-pnl-propune-masuri-de-protectie-a-minorilor-fata-de-jocurile-de-noroc-si-promoveaza-principiile-jocului-responsabil/?fbclid=IwAR0NlFRLJjXSU_s_wKcN6QeApDFxK9wtYUr80ICwSdytc2eev4wTi3waakk :