Razvan Sava, presedintele PNL sector 4 declara: „La un an de zile după ce primarul pesedist Băluță a transformat Poliția Locală sector 4 în propria sa armată obedientă, Agenția Națională a Funcționarilor Publici l-a dat în judecată pe tema încălcării legii prin acest act administrativ.
În luna ianuarie 2018, vătășelul Băluță înșela și mințea Consiliul Local cu privire la legalitatea și nevoia de a transforma Poliția Locală sector 4, dintr-o instituție autonomă, într-o anexă aflată în subordinea sa directă.

În cadrul ședinței a argumentat prin întărirea siguranței publice în școli, pe străzi, fluidizarea circulației și reduceri de costuri la bugetul local.
După un an de zile, starea siguranței publice din sectorul 4 nu doar că nu s-a ameliorat, ci s-a degradat accentuat, oamenii de bună credință și profesioniști din poliția locală fiind marginalizați.
În ciuda faptului că i-am cerut explicații privind legalitatea și oportunitatea acestei mutări instituționale, primarul a reușit să își impună punctul de vedere cu sprijinul votului complicilor din alianța PSD-ALDE, dovada în acest sens fiind procesul verbal al ședinței Consiliului Local din 31.01.2018.
Procesul intentat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici este o nouă dovadă despre modul ilegal prin care pesedistul Băluță administrează sectorul.”

Cititi documentul :