Oricare pensionar  se va trezi că pierde 102 de lei pe lună pentru că Guvernul intenționează să mențină de la 1 ianuarie 2019 punctul de pensie la 1.100 lei, în ciuda tuturor promisiunilor făcute de către PSD +ALDE că punctul de pensie va ajunge la 1.265 lei. Conform unui proiect de OUG  introdus pe repede înaimte  stipulează că  începând cu data de 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie se va menține la 1.100 lei.  Totodată , conform aceluiași proiect OUG  se stipulează că  începând cu 1 septembrie 2019 valoarea punctului de pensie se majorează cu 15% și este de 1.265 lei. De asemenea, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari se menține la 640 lei și începând cu 1 septembrie 2019 se majorează cu 10% , adică  la 704 lei.

Prevederile proiectui de OUG  pe care le mai au în vedere cei  de la PSD+ALDE , ce urmează să fie adoptat de Guvern pe 7 decembrie prevede  cu alte cuvinte nivelul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se mențin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018  pe o parte  și  angajaţii din instituţiile publice, inclusiv cele finanţate din venituri proprii, rămân fără premii, indemnizaţia de hrană şi de vacanţă în 2019, pe de altă parte.

Constantin Micu

Prim-vicepreședinte OPV3 București