În poza de mai jos aveţi agenda şedinţei de azi.
Din cauza unor evenimente neprevăzute, întâlnirea cu doamna Adriana Săftoiu nu a mai avut loc săptămâna trecuta şi a fost reprogramată pentru mâine.
Vă reamintesc că doamna Săftoiu doreşte să discutăm despre stadiul de implementare a legii pe care a iniţiat-o şi care prevede obligativitatea subtitrării în limba română a filmelor şi documentarelor româneşti produse după 1 ianuarie 2019. Măsura a fost gândită pentru a veni în sprijinul persoanelor cu deficienţe de auz, aproximativ 30.000 de români.
Vom profita de ocazie şi vom discuta şi despre legea care prevede faptul că televiziunile au obligaţia de a interpreta în limbaj mimico-gestual şi prin titrare sincron, minim 30 de minute din principalul program de ştiri. Din păcate nici această lege, gândită pentru a sprijini accesul la informaţie pentru persoanele cu deficienţe de auz, nu este luată în serios de radiodifuzori.
Vreau să fim reprezentanţii unui stat civilizat care îşi respectă toţi cetăţenii şi nu îşi condamnă la izolare cetăţenii cu deficienţe senzoriale sau de alt tip.

La final, să nu uităm cum sesizăm #CNA atunci când observăm derapaje din partea radiodifuzorilor. Aici aveţi formularul pentru sesizări online: http://www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html

#Transparenţă #AccesLaInformaţie