↗️ Cornel Pieptea, Președinte #PNL Sector 6: „Doamnă primar general Firea, cine își va asuma răspunderea pentru dezastrul generat de înființarea ilegală a celor 20 de companii și pentru sutele de miloane de lei aruncate pe apa Dâmboviței?

În disperare de cauză, acum chemați partidele de opoziție din Consiliul General al Municipiului București la consultări, însă trebuie să răspundeți public de ce nu ați făcut-o atunci când ați luat decizia de a le înființa sau atunci când le-ați capitalizat cu peste 2,5 miliarde lei sau când le-ați acordat împrumuturi de aproape 140 milioane lei sau când ați angajat în companii sute de persoane total nepregătite, inclusiv în funcții de conducere.

Ba chiar îmi amintesc că nu ratați niciun prilej pentru a ataca opoziția, motivând că nu vă lasă să faceți treabă cu aceste companii.

Prin târg se aude că în acest moment sunteți de-a dreptul speriată de amploarea dezastrului generat de aceste companii și încercați un exercițiu lamentabil de imagine dorind să atrageți și apoi să indicați ca vinovați partidele politice de opoziție.

Majoritatea companiilor au functionat doar pe hârtie, rolul lor fiind doar de a muta banii publici din buzunarul public în buzunare private pentru niște servicii publice execrabile.

Încercarea de a salva oricare dintre companii fără un audit complet este o nouă decizie politică luată pe genunchi, care va adânci și mai mult dezastrul.

Decizia instanței de a declara ilegale hotărârile ce au stat la baza înființării companiilor face ca directorilor să le fie frică să angajeze cheltuieli.

Întreaga încrengătură de companii și interese este acum blocată, dar generează datorii cu fiecare zi ce trece, datorii pe care din nefericire tot bucureștenii le vor plăti în timp ce așteaptă servicii publice de calitate.”