Siegfried Muresan, purtător de cuvânt al #PPE și eurodeputat #PNL: CNAIR minte și mai tare că să acopere minciuna prim-ministrului Dăncilă.

Dăncilă a spus pe 11 octombrie că dosarul privind modernizarea centurii existente a Bucureștiului și construcția infrastructurii noi este gata și va trimis Comisiei Europene pe 15 octombrie.

Comisia Europeană mi-a confirmat marți că încă nu a primit niciun dosar, la două luni de la declarația lui Dăncilă. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) spune acum că, de fapt, Comisia Europeană este în eroare și că dosarul a fost trimis experților JASPERS. Or JASPERS este un organism de consultanță independent care ajută statele membre să pregătească proiecte de finanțare europeană (detalii, aici – https://bit.ly/2Qj4qVB). Așadar, dacă dosarul este în evaluare la JASPERS înseamnă că nu a fost încă depus la Comisia Europeană și mai durează. CNAIR se dă singură de gol.

Guvernul României și CNAIR ar trebui să-și aloce toate resursele pentru a depune rapid restul proiectelor importante de infrastructură rutieră și să treacă la construit autostrăzi pentru oameni, nu să-și acopere minciunile reciproc.