Varga Glad deputat de Arad. Cadrul naţional de politică pentru dezvoltarea pieţei de combustibil alternativ necesită acte de reglementare, pentru care s-a preconizat ca termen finalul anului 2018. În acelaşi timp, Administraţia Fondului pentru Mediu a pus la dispoziţia autorităţilor publice locale din municipiile reşedinţă de judeţ 20 milioane de euro pentru realizarea infrastructurii de încărcare a maşinilor electrice, iar în primele nouă luni ale anului numărul autovehiculelor electrice a cunoscut o creştere semnificativă – 165,6%.
În ciuda acestor premize favorabile, Guvernul nu susţine proiectul de lege privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice, pe care l-am iniţiat în mai 2017 şi care, în prezent, zace în sertarele comisiilor din Camera Deputaţilor, elaborarea rapoartelor şi avizarea acestuia, conform parcursului legislativ, fiind tărăgănate. Majoritatea parlamentară trebuie să treacă peste obiceiul de a bloca acte normative doar pentru că sunt iniţiate de opoziţie. Beneficiile utilizării vehiculelor electrice în procesul de combatere a poluării aerului şi alinierea ţării noastre la tendinţele europene de dezvoltare a transportului electric trebuie să fie recunoscute şi susţinute indiferent de partid.
Sursa foto: area-info.net