Bugetul statului a fost prost gestionat și încep să se vadă efectele:
Atât eu, cât și colegii din PNL am atras atenția constant cu privire la dezinteresul guvernanților de a gestiona responsabil finanțele țării, dar și asupra singurei lor dorințe de a-și rezolva problemele personale pe care le au cu justiția. Cum? Prin folosirea iluziei numită „buying time” (cumpără timp).
Cumpărarea de timp și conducerea unui guvern pe bază de promisiuni fără fundament nu pot rezista la nesfârșit. În zilele urmatoare, acestă metodă iluzorie ajunge la finalul său când exercițiul bugetar 2018 trebuie încheiat. În zilele următoare ni se va demonstra că minciuna electoarală și răzgândeala financiară sunt singurele moduri de guvernare PSD.
– PSD a mințit: s-au bătut cu pumnul în piept că sunt bani, că toate măsurile de majorare a salariilor și a veniturilor sunt sustenabile economic și vor fi puse în aplicare conform legilor votate de marea coaliție PSD/ALDE în Parlament.
– PSD a mințit: s-au ascuns mișelește în spatele declarațiilor prin care spuneau că nu există nicio Ordonanță de urgență care să înghețe, începând din 1 ianuarie 2019, salariile bugetarilor la nivelul lunii decembrie 2018.
– PSD a mințit: a promis pensionarilor pensii crescute și, prin aceeași Ordonanță de urgență, acestea rămân blocate până în luna septembrie 2019. Dacă le vor crește la momentul respectiv, ramane un mare încă semn de întrebare!
– PSD a mințit și când s-a constrazis prin vocile miniștrilor săi că mărirea de salarii va exista, dar nu din decembrie cum populist a declarat prim-ministrul, Viorica Dăncilă, în spațiul public; de fapt, PSD nici nu știe când va mări, dacă va mări sau ce va mări!
În concluzie, nu este deloc lapte și miere așa cum PSD ne-a tot mințit de un an și jumătate. Ne vor împinge accelerat în criză economică, iar guvernanții de acum nu știu cum „să mai bage mizeria sub preș” pentru a-i ascunde efectele devastatoare.

#ajunge