All new customers qualify for a 100% bonus abonuscode.co.uk £200 Initial Deposit Bonus on bet365 plus £50 Mobile Promo
­
2103, 2019

Experiență, competență, anvergură europeană – Partidul Național Liberal!

martie 21st, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Vizionează acest clip video împreună cu prietenii tăi : https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/794714714218468/

Ludovic OrbanRares BogdanRaluca Turcan ,
Vizionează acest clip video împreună cu prietenii tăi : https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/504311680094501/

2103, 2019

Bacalaureat DIFERENȚIAT înseamnă diplome DIFERITE! Absolvenții de bacalaureat diferențiat nu ar trebui să poată urma aceleași universități.

martie 21st, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Raluca Turcan: ⚠ Bacalaureat DIFERENȚIAT înseamnă diplome DIFERITE! Absolvenții de bacalaureat diferențiat nu ar trebui să poată urma aceleași universități.

❗Ceea ce a propus Ecaterina Andronescu nu este altceva decât o nouă PĂCĂLEALĂ! Ministrul Educației vrea să cosmetizeze rezultatele tot mai slabe obținute de elevi la finalizarea liceului. Ca să crească artificial numărul de absolvenți cu diplomă de bacalaureat, Andronescu propune un nou tip de bacalaureat – Second-Hand.
Din păcate, diplomele gândite de Andronescu nu îi vor ajuta pe absolvenți să se integreze în societate și pe piața muncii. Nu poți avea absolvenți cu forme diferite de Bacalaureat care să-și poată continua studiile în aceleași condiții.

⚠ Dacă vrem cu adevărat să ajutăm noile generații trebuie să le oferim rute educaționale diferite. În România, în ultimii 15 ani, s-au înregistrat în jur de un milion de liceeni care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat sau nu s-au prezentat la examene. Aceștia au îngroșat rândurile șomerilor.

⚠ Dacă nu vom găsi soluții concrete pentru a-i ajuta în cel mai scurt timp, situația actuală ne va duce într-o stare de blocaj economic și social. În acest moment, acestor tineri li se ia șansa de a învăța o meserie, iar România va ajunge o țară cu mai mulți șomeri tineri, decât muncitori calificați integrați pe piața muncii. România nu trebuie să-și piardă ultimul avantaj economic din regiune: FORȚĂ DE MUNCĂ BINE CALIFICATĂ (nu neapărat și ieftină).

Pentru a atinge acest obiectiv PNL propune o schimbare de viziune prin introducerea BACALAUREATULUI DIFERENȚIAT cu traseu educațional distinct: 
↗️ – BACALAUREAT TEHNOLOGIC – care să le asigure absolvenților, pe de-o parte, traseul spre universități tehnice și, pe de altă parte, o meserie – o diplomă recunoscută pe piața muncii;
↗️ – BACALAUREATUL TEORETIC – care ar trebui să le permită tuturor tinerilor să acceadă în orice formă de învățământ superior.

❗ Aceste măsuri vor trebui dezbătute temeinic. Nu se justifică modificarea Legii Educației Naționale în grabă și mai ales în an electoral!

2103, 2019

Am susținut și votat zilele trecute în plenul Senatului ca sârbii din România să poată avea de sărbătoarea Sfântul Sava Nemanja, primul arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Sârbe,

martie 21st, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

↗️ Ion Marcel Vela, Secretar al Senatului României și Președintele #PNLCaraș-Severin: „Am susținut și votat zilele trecute în plenul Senatului ca sârbii din România să poată avea de sărbătoarea Sfântul Sava Nemanja, primul arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Sârbe, întemeietorul şcolilor sârbeşti, al statalității şi al diplomaţiei sârbe, o zi oficială, promulgată prin lege ca „Zi a minorității sârbe din România”

Inițiativa domnului deputat al minorității sârbe, Slavoliub ADNAGI, un om și coleg deosebit, a fost binevenită și am votat-o toți senatorii cu drag și respect.

Am prieteni sârbi aici și în Banatul sârbesc, colegi sârbi în Partidul Național Liberal, iubesc muzica și cultura sârbilor, susțin preoții sârbi și minoritatea sârbă din România, stimez poporul sârb și respect Serbia, ca țară vecină și prietenă. Din aceste multe motive, activez și în Grupul de prietenie România-Serbia din Parlamentul României.

Dar… avem o problemă dramatică și delicată, ce ține de patriotism și umanitate.

Statul Sârb, de multe ori prea încercat de naționalism, de secesiuni și autonomii etnice, de conflicte religioase sau geografice, tratează și românii din Serbia într-un mod incorect și neadecvat mileniului III.
Într-un mod ne-european, dezrădăcinându-i și impunându-le reguli, legi și decizii imperative, îi îndepărtează pe românii vlahi din Valea Timocului încet, încet de filonul lor cultural, creștin și național românesc.

Un senator PSD a apelat la domnul deputat ca să facă intervenții pe lângă Guvernul de la Beograd, așa cum îi spun sârbii capitalei sufletului lor, (Beo-Alb luminos; grad-oraș) ca să roage oficialii Serbiei să respecte și ei, la fel ca noi, drepturile fraților români din Serbia și Valea Timocului, deși Guvernul PSD-ALDE-UDMR are toate pârghiile diplomatice ca să rezolve această problemă în negocierile de pre-aderare ale Serbiei la Uniunea Europeană.

Pentru că vlahii nu vor autonomie, nu vor secesiune, nu fac demonstrații antinaționale, nici nu dau foc la steaguri…ei doresc, pur și simplu, să-și învețe copii în limba română, să se boteze și să se înmormânteze în biserici românești, să se roage la același Dumnezeu în limba parinților și bunicilor lor.

Dezrădăcinați și aruncați de istorie sau tratatele de pace în locuri unde le este acum calcată în picioare demnitatea și istoria moșilor și strămoșilor lor, acești oameni minunați au rămas ai nimănui.

Fac un apel la toți prietenii mei sârbi din România, la Guvernul de la București, la Guvernul de la Belgrad, (din orașul alb și luminos), la Biserica Sârbă din România, la toți parlamentarii români și sârbi, indiferent din ce partide fac parte, ca să susținem împreuna vlahii din Valea Timocului pentru a putea și ei să învețe în limba maternă și să se roage în biserici românești.

Măcar pentru faptul că vrednicul de pomenire, Sfântul Sava a reușit în anul 1207 să-și împace frații, chiar lângă mormântul tatălui lor.

Într-o Europa unită și democratică, rănile secolului XX le putem vindeca și noi împreună, doar în pace și bunăvoire.

Altfel, avem opțiuni diferite și nu putem tolera concepții naționaliste sau politici de exterminare într-o viitoare Europa, care se vrea dezvoltată și modernă, între frați cu credință în același Dumnezeu.

Cer prea mult?”

Vizionează acest clip video împreună cu prietenii tăi: https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/386216558600968/

2003, 2019

Decizia ministrului Transporturilor Răzvan Cuc de a dizolva Consiliul de Administrație al TAROM a atras după ea blocarea activității companiei.

martie 20th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

↗️ Lucian Bode, deputat #PNL și Președinte al Comisiei pentru infrastructură și transporturi din Camera Deputaților: ℹ️ „Decizia ministrului Transporturilor Răzvan Cuc de a dizolva Consiliul de Administrație al TAROM a atras după ea blocarea activității companiei. În urma acestei situații, la propunerea Comisiei pentru infrastructură și transporturi, plenul Camerei Deputaților a dat astăzi un vot majoritar pentru constituirea Comisiei de anchetă privind activitatea TAROM în intervalul 2007-2018.

ℹ️ Decizia Parlamentului vine în contextul în care există o situație fără precedent în cadrul TAROM. Ministrul Răzvan Cuc a dat un mandat AGA prin care a fost dizolvat Consiliul de Administrație, iar mâine expiră mandatul directorului general al TAROM. S-a creat astfel o situație fără precedent, rezultat al unui demers iresponsabil al Guvernului României!

❗️ Conform tuturor reglementărilor în vigoare, în lipsa unei conduceri, TAROM nu mai poate funcționa legal decât pe perioadă limitată, iar toate aeronavele TAROM riscă să fie blocate la sol.

❗️ Consecințele economice, de securitate, le va suporta România! Este un gest iresponsabil al acestui Guvern și o dovadă în plus a necesității constituirii de urgență a unei comisii de anchetă pentru activitatea TAROM din ultimii ani.”

2003, 2019

Dacă de votul tău depinde viitorul UE, ce faci? Mai stai pe gânduri sau mergi la vot pe 26 mai?

martie 20th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

➡️ Dacă de votul tău depinde viitorul UE, ce faci? Mai stai
pe gânduri sau mergi la vot pe 26 mai?

➡️ Înscrie-te în platforma bit.ly/DeDataAstaVotez și află cum te poți implica în promovarea alegerilor europene.

#SustineEuropaUnita #DeDataAstaVotez

Sursa : Facebook PNL București

2003, 2019

Ne aşteaptă doi ani decisivi pentru români, #România şi parcursul nostru european.

martie 20th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

↗️ Ne aşteaptă doi ani decisivi pentru români, #România şi parcursul nostru european. 
↗️ Partidul Naţional Liberal guvernează astăzi doar la nivel local, dar acolo unde guvernează liberalii întâlnim cele mai prospere comunităţi din ţara asta. 
↗️ Avem primari care au transformat comunităţile lor în oaze de dezvoltare şi prosperitate, în mijlocul unui deşert roşu. 
↗️ Primarii noştri administrează comunităţile cu cei mai puţini asistaţi social şi cel mai mic şomaj, atât în urban, cât şi în rural. 
↗️ Primarii noştri sunt campioni la absorbţia fondurilor europee şi la atragerea investiţiilor private. 
↗️ Primarii noştri au creat cadrul pentru investiţii, dezvoltare şi prosperitate. 
↗️ Ceea ce am făcut la #Oradea#Timişoara#Cluj#Alba#Arad#Sibiu#Braşov sau #Suceava, vrem să facem în toată ţara.

#PNL ştie, poate şi o va face!

Urmariți video discursul Președintelui PNL Ludovic Orban https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/758256767888747/

2003, 2019

Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale ființei umane!

martie 20th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Ziua internationala a fericirii (International Day of Happiness) este celebrata la 20 martie, fiind proclamata de Adunarea Generala a ONU prin Rezolutia 66/281 din 12 iulie 2012, potrivit site-ului ONU. „Cautarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiintei umane„, subliniaza Adunarea ONU in Rezolutia adoptata prin consens.

20 martie este Ziua Internatională a Fericirii, iar noi , OPV3 PNL ne propunem să răspândim cât mai multă bucurie! Fericirea nu înseamnă să ai ceea ce dorești, ci să dorești ceea ce ai! O zi fericită prieteni dragi!

2003, 2019

Vom forța căderea Guvernului pentru că România nu mai rezistă cu Guvernul PSD-ALDE, susținut din umbră de UDMR!

martie 20th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Rares Bogdan: „Vom forța căderea Guvernului pentru că România nu mai rezistă cu Guvernul PSD-ALDE, susținut din umbră de UDMR! Sunt în stare să arunce în aer liniștea Transilvaniei mele și a dvs. și a României doar pentru 30 de arginți ,30 de voturi ale UDMR. Nu e în regulă ce fac!”. 

Rareș Bogdan a spus anterior că el consideră că PNL va lua un scor peste PSD: ”PNL va fi pe primul loc. (…) Vom zdrobi PSD, să-i văd cu capul plecat și atunci voi fi fericit”.

”Eu n-am intrat în PNL ca PNL să joace la mic, la partid balama, ci pentru că simt că pot să aduc plusul și încrederea unor oameni minunați din partidul ăsta, din toată țara și din diaspora, ca să aducă partidul pe primul loc. Ne batem cu PSD-ul pentru a ocupa primul loc. Eu vă dau scorul acum. PNL se bate strict cu PSD pentru a ocupa primul loc în seara zilei de 26 mai – n.r. după alegerile europarlamentare”  

1903, 2019

Echipa PNL Sector 1, împreună cu Ludovic Orban şi Rareș Bogdan discută cu locuitorii sectorului 1 şi strâng semnături pentru susţinerea candidaţilor #PNL la alegerile europarlamentare.

martie 19th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Echipa PNL Sector 1, împreună cu Ludovic Orban şi Rares Bogdandiscută cu locuitorii sectorului 1 şi strâng semnături pentru susţinerea candidaţilor #PNL la alegerile europarlamentare.

❗️Pesediştii nu se văd. Nu ies printre oameni, nu au susţinători, nu au corturi. Sigur vor avea numărul necesar de semnături, dar cum le-au obţinut?

1903, 2019

Proiectul inițiat de #PNL, care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a fost respins in Comisia Juridică și Comisia pentru Administrație din Camera Deputaților.

martie 19th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Proiectul inițiat de #PNL, care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a fost respins in Comisia Juridică și Comisia pentru Administrație din Camera Deputaților, cu votul reprezentanţilor #PSD,#ALDE şi #UDMR.

1903, 2019

Birocrația excesivă și corupția au făcut ca la momentul de față teritoriile românești să nu fie legate între ele printr-o rețea modernă de drumuri, în condițiile în care dispunem de toate resursele naționale ca ea să existe demult.

martie 19th, 2019|Uncategorized|

România dispune de specialiștii ingineri care pot proiecta și construi autostrăzi, dispune de companii de construcții care au resursa umană, materială și tehnologică pentru realizarea lor. Toate autostrăzile existente în România au fost construite în realitate de specialiști români, companii românești și cu resurse românești. Cu toate acestea licitațiile sunt câștigate de societăți străine ce de multe ori nu își onorează obligațiile față de țerți și care părăsesc șantierele atunci când consideră că au încasat suficient. Tocmai de aceea ceea ce s-a construit s-a făcut pe sume colosale de bani, cu mult peste prețurile pieții, arată Colegiul Tehnic al Diriginților de Șantier într-un comunicat de presă.

“Inginerii români au construit în 25 de ani peste 400 de hidrocentrale și au realizat una din cele mai mari flote comerciale maritime din lume. Acei specialiști există și acum dar clasa politică din ultimul sfert de secol a creat o structură birocratică ce faci imposibilă realizarea unor structuri fizice.

Birocrația excesivă și corupția au făcut ca la momentul de față teritoriile românești să nu fie legate între ele printr-o rețea modernă de drumuri,  în condițiile în care dispunem de toate resursele naționale ca ea să existe demult.

Nu de birocrație, de explicații, de studii de fezabilitate neconstruite și autorizații nesfârșite au românii nevoie ci de șantiere deschide și autostrăzi finalizate și drumuri moderne.

Moldova este la moment cea mai săraca regiune a Uniunii Europene deși poziția de graniță ar fi trebui să o favorizeze. Iresponsabilitatea guvernanților români din ultimul sfert de secol au izolat peste șase milioane de români, asta deși mulți din miniștrii transporturilor au provenit chiar din această regiune. Trebuie să construim autostrăzi și acest lucru acum, nu mâine”.

1903, 2019

PSD și ALDE au respins proiectul PNL de majorare a burselor profesionale!

martie 19th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Raluca Turcan: ❗ PSD și ALDE au respins proiectul PNL de majorare a burselor profesionale!

ℹPNL a propus ca bursa elevilor care urmează învățământul profesional să crească de la 200 la 300 de lei anul acesta, iar începând cu 1 ianuarie 2020 să se majoreze cu încă 150 de lei anual, până la valoarea de 900 de lei.

⚠Deputații PSD și ALDE s-au supus deciziei Guvernului de a respinge această inițiativă legislativă și au votat împotriva creșterii burselor.

📌Au recunoscut că bursele nu au mai fost majorate în ultimii 6 ani cu niciun leu. 
📌Au recunoscut că forța de muncă din România este din ce în ce mai puțină și mai slab pregătită. 
📌Au recunoscut că învățământul profesional nu este atractiv pentru tineri dacă bursa rămâne la 200 de lei.
❗Cu toate acestea, deputații PSD-ALDE AU RESPINS o soluție clară, cu efecte imediate, de redresare a învățământului profesional!

↗România are o șansă reală de creștere economică, prin sprijinirea învățământului profesional și prin creșterea numărului de tineri calificați pentru o piață a muncii din ce în ce mai concurențială.

↗PNL va solicita în plenul Camerei Deputaților un vot pozitiv pe acest proiect, chiar dacă raportul dat astăzi de Comisia de învățământ a fost unul negativ.

1903, 2019

„Mâine are loc prima rundă de negocieri dintre Parlamentul European și Consiliului Uniunii Europene (UE) cu privire la desemnarea primului procuror-șef al UE.

martie 19th, 2019|Comunicate, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

❗️”Mâine are loc prima rundă de negocieri dintre Parlamentul European și Consiliului Uniunii Europene (UE) cu privire la desemnarea primului procuror-șef al UE. Parlamentul intră în negocieri cu o poziție puternică, în timp ce Consiliul intră cu o poziție slabă.

ℹ️ Parlamentul European a avut o audiere publică, urmărită de sute de mii de cetățeni, și două voturi în comisiile de specialitate, ambele câștigate de candidatul român. În Consiliu, a avut loc doar un vot de probă, la nivel tehnic.

↗️ Poziția Parlamentului European este puternică și foarte clară: candidatul român, doamna Laura-Codruța Kövesi, este candidatul Parlamentului European. Ea este singurul nostru candidat. Echipa de negociatori a Parlamentului European are un mandat clar și fără spațiu de manevră: să apere candidatul care a câștigat în Parlament și să se impună în negocierile cu Consiliul.

↗️ Cerem Consiliului să țină cont de evaluarea comisiei de experți independenți europeni, precum și de audierea și votul din două comisii de specialitate ale Parlamentului European și să confirme cât mai rapid desemnarea doamnei Kövesi drept procuror-șef european. Este necesară o decizie fără întârziere pentru ca noul procuror-șef să poată începe rapid construcția acestei noi instituții care trebuie să devină funcțională până la finalul anului 2020″.

1903, 2019

Talciocul certificatelor profesionale fără cursuri este ilegal şi imoral

martie 19th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Comunicat de presă, primit de la vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, domnul deputat Marilen Gabriel Pirtea (Grupul parlamentar al PNL) 
Talciocul certificatelor profesionale fără cursuri este ilegal şi imoral

“Investigaţiile de presă au dezvăluit recent faptul că se întâlnesc foarte des, în mai multe judeţe, companii de certificare şi pregătire a personalului care aplică practici ilegale şi imorale, „vânzând” certificate profesionale, recunoscute în Uniunea Europeană, situaţii necunoscute şi complet ignorate de către Autoritatea Naţională pentru Calificări, cea care autorizează aceste firme şi ţine evidenţa diplomelor.

Tolerând aceste situaţii, Ministerului Educaţiei Naţionale este coautor al gravelor deservicii ce ne sunt aduse tuturor de către firmele care eliberează certificate fără susţinerea cursurilor şi examinărilor, aşa cum impun regulile şi normele învăţământului. În unele domenii, aceste practici pot produce pericole pentru vieţile oamenilor, căci pregătirea neadecvată din domenii sensibile, aşa cum este cel sanitar, spre exemplu, poate să ducă la mari neplăceri şi la cazuri grave de malpraxis”, declară deputatul liberal Marilen Pirtea, coordonatorul Comisiei de educaţie a PNL, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.“Școlile postliceale de asistente medicale pot genera, uneori, adevărate pericole la adresa pacienţilor, prin asistentele şi asistenţii cu diplome luate doar prin plata taxelor de şcolarizare. Cazul este pe larg relatat de când televiziunea publică suedeză a prezentat situaţia unor asistente medicale nepregătite, provenite din România, generând o serioasă umbră de îngrijorare despre efectele negative ale libertăţii de circulaţie în piaţa europeană a muncii, dar mai ales despre sistemul privat de învăţământ din România, certificat de Ministerul Educaţiei”, explică liberalul Marilen Pirtea.“Conform studiilor ONU, între 2000 şi 2017, ţara noastră a avut cea mai mare creştere a stocului migraţiei dintre ţările UE, cu o creştere de 287%. Pe primul loc în topul migraţiei specialiştilor se află cele 18.597 asistente medicale şi cei 12.103 medici înregistraţi în statisticile oficiale, după care urmează cadrele didactice, care sunt astfel pe locul al treilea, peste 6.500 de profesori de liceu şi gimnaziu, învăţători şi educatori emigând din România şi cerând recunoaşterea profesiei în ţările Uniunii Europene. Este un semnal de gravă criză a funcţionării instituţionale, a aplicării regulilor de control în sistemul de învăţământ din România, dacă nu reuşim să menţinem un control strict al condiţiilor de acordare a certificatelor nici măcar pe segmentul specialiştilor cu pregătire medie certificate, segment unde se numără cei mai mulţi români plecaţi să lucreze în alte ţări UE”, subliniază deputatul Marilen Pirtea.“Poate că este momentul ca mediul universitar din România să reacţioneze faţă de pericolele şi vulnerabilităţile pe care Ministerul Educaţiei Naţionale le generează prin lipsa aplicării standardelor în cazul şcolilor profesionale. Una dintre soluţiile realiste este ca să arondăm firmele abilitate să ofere cursuri postliceale către universităţile din principalele centre universitare ale ţării, iar programele lor de pregătire să fie supervizate de centrele pentru pregătirea personalului didactic aparţinând universităţilor. Mai sunt posibile şi alte formule prin care se poate optimiza calitatea pregătirii postliceale din aceste şcoli private. Cel mai important semnal public este, însă, prea puţin exprimat, este expresia de voinţă a ministerului pentru a face curăţenie într-un adevărat hăţiş de ilegalităţi. Acum sunt tolerate multiplele interese economice aflate în spatele emiterii ilegale a certificatelor de specializare profesională postliceală, iar calitatea pregătirii este grav neglijată, cu responsabilitatea directă a Ministerului Educaţiei Naţionale, prin Autoritatea Naţională pentru Calificări”, conchide deputatul Marilen Pirtea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

1903, 2019

Președintele Ludovic Orban a reiterat susținerea fermă a Partidul Naţional Liberal pentru alegerile locale în două tururi:

martie 19th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Președintele Ludovic Orban a reiterat susținerea fermă a Partidul Naţional Liberal pentru alegerile locale în două tururi: Președintele Ludovic Orban a reiterat susținerea fermă a Partidul Naţional Liberal pentru alegerile locale în două tururi:

↗️ Avem un proiect de lege depus de Partidul Național Liberal care, din păcate, a primit aviz negativ în Comisia de Administrație și Comisia Juridică. Vom mandata grupul de la Cameră să solicite în plen retrimiterea la Comisie, în încercarea noastră de obținere a unui raport favorabil, astfel încât să putem să revenim la acest sistem de alegere, care conferă cu adevărat legitimitatea primarilor care sunt aleși în fiecare localitate din România.

↗️ Ne-am bucura ca orice parlamentar, indiferent din ce fomațiune politică este, să sprijine acest proiect de lege inițiat de Partidul Național Liberal.

ℹ️ Așteptăm că ALDE să se țină de cuvânt și să voteze, pentru că la Senat nu au respectat o declarație data de unul dintre liderii lor și au votat împotrivă.

Puteți viziona acest video, accesând link-ul de mai jos: https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/822358664791733/

1903, 2019

Când va funcţiona platforma culturală on-line?

martie 19th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Comunicat de presă , primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)  Când va funcţiona platforma culturală on-line?

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale detalii privind costurile şi funcţionalitatea proiectelor digitale culturale DacoRomanica.ro şi digibuc.ro.

„La o întrebare adresată ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în data de 10 decembrie 2018, privind soarta proiectelor de digitalizare a conţinutului cultural, solicitam, printre altele, detalii cu privire la disfuncţionalităţile unui proiect ambiţios de digitalizare la nivel naţional, DacoRomanica.ro. Între timp, site-ul a fost transformat în digibuc.ro (Biblioteca Digitală a Bucureştilor), unde, suntem anunţaţi, chiar pe prima pagină, că «Din cauza unor probleme tehnice temporare, în perioada următoare pot să apară disfuncţionalităţi în accesarea documentelor».Din răspunsul Ministerului Comunicaţiilor, printre altele, rezultă că Ministerul Culturii a depus un nou proiect, «E-cultura: Biblioteca Digitală a României», pe 27 decembrie 2017, iar contractul a fost semnat pe 13 iulie 2018, cu o valoare totală de 11.450.000 euro. Acest proiect propune iar o nouă platformă, culturalia.ro, unde, momentan, putem găsi doar mesajul că aici va fi găsit «catalogul partajat naţional şi indexul Bibliotecii Digitale a României (Culturalia)», a declarat parlamentarul ieşean.În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită o serie de clarificări privind costurile celor două platforme, DacoRomanica.ro şi digibuc.ro, şi motivul pentru care nu a fost asigurată continuitatea lor înainte de a iniţia noi proiecte. De asemenea, este important să se cunoască momentul în care va fi funcţional rezultatul proiectului E-cultura, de eficientizare a serviciilor publice oferite de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

1803, 2019

În ceea ce ne privește, noi suntem susținătorii clari ai integrității în exercitarea funcțiilor publice.

martie 18th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

↗️Ludovic Orban, Președintele Partidului Naţional Liberal: ↗️ „În ceea ce ne privește, noi suntem susținătorii clari ai integrității în exercitarea funcțiilor publice. 

↗️ Partidul Naţional Liberal are un cod de integritate, cel mai sever cod de integritate pe care îl poate avea vreun partid politic din România. Cod de integritate care a fost aplicat în litera și spiritul lui. 
↗️ Partidul Național Liberal a depus un proiect de lege pentru a interzice ocuparea de funcții publice, respectiv interdicția de a candida la funcția de președinte și la funcția de parlamentar în cazul unor condamnări definitive. 
↗️ Partidul Național Liberal este un apărător al independenței justiției, un apărător al liberului acces al cetățenilor la actul de justiție.
↗️ Partidul Național Liberal este un apărător al non-implicării politicului în actul de justiție și de asemenea, Partidul Național Liberal a fost un lupătător în prima linie pentru ca justiția să fie o putere în stat și să se înfăptuiască fără opreliști din partea palierului politic sau din partea altor structuri care nu au ce să caute în justiție.”

1803, 2019

Astăzi, conducerea Partidului Național Liberal a luat decizia de a demara procedurile de integrare a Partidului Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), condus de președintele Sebastian Burduja.

martie 18th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Astăzi, conducerea Partidului Național Liberal a luat decizia de a demara procedurile de integrare a Partidului Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), condus de președintele Sebastian Burduja.

Vizionați acest video accesând acest link de mai jos: https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/981881338684570/a

1803, 2019

Omul realității e cu noi!

martie 18th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

Gabriel Dumitrașcu . În această seară am avut onoarea, să-l avem printre noi, cei din filiala PNL Sector 5, pe fostul moderator al Emisiunii „Jocuri de putere” și actual candidat de pe prima pozitie, la Parlamentul European, pe domnul Rares Bogdan!

Ca afin energeticii spun: mai multă energie decât două unități nucleare de la Cernavodă.
Ca politician liberal spun: avem un lider nou, puternic, carismatic si cu putere de mobilizare.
Bun venit, Rareș între liberalii din București!
Ne revedem cu concetățenii pe stradă, în cartiere și în piețe. 
Omul realității e cu noi!

1803, 2019

Preşedintele #PNL, despre integrarea Partidului Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) în PNL:

martie 18th, 2019|Comunicate, Evenimente, In sprijinul membrilor, OPV3, OPV3 Bucuresti, PNL|

 Ludovic Orban, Preşedintele #PNL, despre integrarea Partidului Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) în PNL: ↗️ O echipă formată din Secretarul General al partidului, Robert Sighiartau, preşedintele PNL BihorIlie Bolojan şi subsemnatul am fost mandatați de Biroul Executiv să demarăm negocierile de integrare în Partidul Naţional Liberal a Partidului Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), condus de domnul președinte, Sebastian Burduja.

↗️ Protocolul de fuziune va fi definitivat în zilele următoare, urmând să fie supus aprobării forurilor staturare ale celor două partide astfel încât să finalizăm această procedură prin care tineri extrem de bine pregătiți, tineri care au dat semnale extrem de serioase că vor să se implice în actul de decizie politică la nivel național, să contribuie cu toată competența și energia pe care o au la îndreptarea României într-o direcție bună, să devină membri ai Partidului Național Liberal și să fie reprezentați la nivelul tuturor structurilor de conducere ale Partidului Național Liberal.

#PNL #PACT #ForțaDreptei